Rugaciuni

Rugăciunea care alungă supărările și neajunsurile din casa ta, către Sfântul Mare Mucenic Pamfil

Rugăciunea care alungă supărările și neajunsurile din casa ta, către Sfântul Mare Mucenic Pamfil
Rugăciunea care alungă supărările și neajunsurile din casa ta, către Sfântul Mare Mucenic Pamfil

În fiecare an la data de 16 februarie este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Pamfil. Alături de el, cinstit în calendarul creștin ortodox, este și Sfântul Valent. Cei doi mari sfinți au pătimit pentru Hristos și au murit din dragoste pentru credința lor și pentru Dumnezeu. Rugăciunea închinată lor te scapă de neajunsuri, supărări și boală și este una dintre cele mai puternice rugăciuni. Se rostește la vremuri grele, când ai necazuri și supărări care îți tulbură sufletul și mintea.

Rugăciunea către Sfântul Mare Mucenic Pamfil

”Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Fiind puşi înaintea groaznicelor unelte de chinuri, vitejii luptători ai Domnului, bucurându-se, cu bărbăţie plină de curaj au răbdat chinurile, neţinând seama de trup. Pentru aceasta au şi moştenit Veşnica Slavă şi acum se roagă pentru noi, cei care lăudăm chinurile lor.

Rugăciune Pamfil și Valentin – Neîndurând a lua în seamă cele de pe pământ, Fericite Mucenice Pamfil și Valentin, ați luminat Dumnezeiasca vieţuire cu nevoinţa pe care din pruncie ați urmat-o.

Mucenicii tăi Doamne, Pamfil și Valentin, cu adevărat într-armându-se cu tărie împotriva tiranilor vrăjmaşi, cu armele credinţei i-a biruit pe ei; şi încununându-se cu cunună de la Dumnezeu, s-au numărat în Ceata îngerilor; cu care împreună neîncetat se roagă, să ne mântuiască de ispite, de supărări şi de chinurile cele veşnice, cei ce îi fericesc pe dânşii cu credinţă.

Acum și pururea, și-n vecii vecilor, Amin!”

Spune această  rugăciune către Sfântul Mare Mucenic Pamfil cu toată credința ta și ai încredere că cei doi mari sfinți vor mijloci la Dumnezeu pentru ajutorul tău. Vei simți din plin toată slava bunului Dumnezeu.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni