Rugaciuni

Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Eutihie. Dezleagă tot răul

Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Eutihie. Dezleagă tot răul
Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Eutihie. Dezleagă tot răul

Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Eutihie se citește la data de 6 aprilie, zi în care acest mare sfânt este pomenit. Sfântul Eutihie a făcut la viața sa numeroae minuni prin credința sa neclintită în Dumnezeu. A fost binecuvântat și înzestrat cu darul vindecării,

Cine a fost Sfântul Eutihie

Sfântul Eutihie s-a născut în Frigia, într-o familie de creștini. Când era copil și se juca cu ceilalți prieteni, jocul lor preferat eras ă scrie pe un zid numele lor și alături ce vor deveni în viață. Când a venit rândul lui, Eutihie a scris: „Eutihie – Patriarh”. Puțin știa el că acest lucru chiar se va adeveri.

La 30 de ani, Eutihie a fost ales stareț al unei mănăstiri din Amasia, iar zece ani mai târziu a fost trimis de mitropolit ca delegat al său la al V-lea sinod ecumenic.

Împăratul Iustinian și Patriarhul Mina l-au îndrăgit mult pe Eutihie. Patriarhul l-a rugat pe împărat că Eutihie să ocupe scaunul patriarhal după trecerealui în neființă. Eutihie a fost patriarh pentru următorii 12 ani, până ce a fost exilat în timpul împăratului Iustinian, pentru că nu a crezut în zei.

Sfântul Ierarh Eutihie a făcut multe minuni atât timp cât a trăit, dar și după moartea sa. A avut puterea să vindece credincioșii doar prin rugăciune și cu puterea mirului sfințit în biserică. rugăciunile înălțate către el aduc vindecare și fac minuni pentru toți cei aflați în nevoie chiar și în ziua de astăzi.

Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Eutihie

Îndreptător credinţei şi chip blândeţelor, învăţător înfrânârii te-a arătat pe tine, turmei tale, adevărul lucrurilor. Pentru aceasta ai dobândit cu smerenia cele înalte şi cu sărăcia cele bogate;

Părinte Ierarhe Eutihie, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre, să ne apere de boli și să ne ferească de necazuri.

Îmbogăţindu-te cu virtuţi şi luminându-te cu Luminile cele Strălucitoare ale darurilor lui Dumnezeu, izbăveşte-mă de rele prin rugăciunile tale, ca să te laud, Preaînţelepte Ierarhe Eutihie.

Viţă sădită din cer în curţile lui Dumnezeu ai odrăslit, adevărat îndestulată cu roadele faptelor celor bune, împreună şi cu ale minunilor, Sfinte Părinte Eutihie.

Fiind îmbrăcat cu Putere Dumne­zeiască, ai dezgolit puterea înşelătorului, făcând minuni alese, purtătorule de Dumnezeu şi fiind izgonit fără dreptate de la turma ta, iarăşi te-ai întors la dânsa mărit; părinte cuvioase, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă. Amin!

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni