Rugaciuni

Rugăciunea zilei de miercuri către Domnul Iisus Hristos, grabnic ajutătoare

Rugăciunea zilei de miercuri către Domnul Iisus Hristos, grabnic ajutătoare
Rugăciunea zilei de miercuri către Domnul Iisus Hristos, grabnic ajutătoare

Această rugăciune închinată Domnului nostru Iisus Hristos este grabnic ajutătoare atunci când ai un necaz, o supărare sau greutățile vieții te încearcă. S rostește miercurea și se ține și post în această zi. Spune-o cu candela aprinsă dimineața, la prânz și seara. Pomenește-i la finalul rugăciunii pe toți cei ai casei tale, pe toți cei dragi, pe toți cei care au nevoie de ajutor de la bunul Dumnezeu.

Rugăciunea zilei de miercuri

Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai născut Om din Maica Domnului în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de Iuda, ca să ne răscumperi pe noi. Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Prea Bunule, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti, şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai supar în toate zilele cu faptele mele, nici să Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşii, ci ca acea femeia să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce: Iertate să-ţi fie păcatele.

Amin.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni