Trifoiul rosu este o planta medicinala perena, care creste sub forma de tufe in culturi sau in stare salbatica. Florile sale sunt de culoare rosie sau violacee si apar intre lunile mai si octombrie. Aceasta planta se cultiva si pentru hrana animalelor, fiind un nutrient important pentru ele.
Cum este bine sa folosesti ceaiul de trifoi rosu si la ce te ajuta
Ceaiul preparat din aceasta planta are numeroase beneficii pentru organism si combate cu succes virozele respiratorii. Ceaiul de trifoi rosu trebuie consumat cat mai des atunci cand suferi de bronsita, tuse, raceala sau gripa. Chiar si crizele de astm pot fi calmate cu ajutorul acestuia. Indulceste-l cu miere si adauga-i suc de lamaie atunci cand esti gripat.
Poate cea mai important proprietate a acestei bauturi este ceea de a ameliora problemele hormonale. Ceaiul de trifoi rosu contine o substanta cu un rol asemnanator estrongenului si din acest motiv foarte multi medici il recomanda persoanelor care se confrunta cu dezechilibre hormonale sau menopauza. Te ajuta sa scapi de bufeuri, stari generale proaste si dereglari menstruale.
Totodata, acest ceai minune este indicat persoanelor care au probleme de imunitate, tocmai datorita continutul bogat in minerale si vitamine esentiale pentru un organism sanatos. Este recomandat sa bei 1-2 cani pe zi mai ales primavara si toamna, cand esti mult mai predispus la raceli si gripe. Trifoiul rosu te va ajuta in acest mod sa scapi si de anxietate sau depresie, fiind un calmant excelent.
Planta este contraindicata femeilor gravide.