Curiozitati

Cum întreții Crăciunița pentru a o păstra pe tot parcursul anului

Cum întreții Crăciunița pentru a o păstra pe tot parcursul anului
Cum întreții Crăciunița pentru a o păstra pe tot parcursul anului

Craciunita  este o planta  foarte frumoasa, cel mai adesea cu frunze rosii aprinse si nu este atat de complicat de ingrijit. Chiar daca abia in sezonul Craciunului invadeaza magazinele si florariile  si este aleasa pentru aspectul sau decorativ, o  poti creste in casa ta si pastra tot timpul anului daca inveti sa o  cultivi si sa ingrijesti corespunzator.

Ce trebuie să faci pentru a păstra Craciunita superba tot anul

Craciunita  este o floare cu frunze frumoase verzi si rosii, care vine direct din America Centrala si sudul Mexicului. Aceste flori tropicale pot atinge inaltimi de 3-4 metri atunci cand sunt ingrijite corespunzator.

Putem gasi aceasta floare in mai multe culori si exista mai multe varietati: roz deschis, roz, galben sau alb si bracteele pot fi acoperite si cu mici pete sau modele albe. Floarea se afla in centrul frunzelor si este galbena si foarte mica. Cand bracteele sunt in plina floare, adica doua-patru luni, frunzele capata acea culoare frumoasa care este perfecta pentru a ne decora casele in perioada sarbatorilor de Craciun.

Frunzele craciunitei  contin o seva alba care poate fi iritanta , asa ca nu uitati sa va spalati pe maini dupa ce ati taiat   floarea de Craciun si aveti grija ca animalele voastre sa nu o manance: nu este foarte toxica sa fie fatala, dar nici  nu este comestibil.

Pentru a creste aceasta planta in casa ta, nu trebuie sa fii gradinar! Pe langa faptul ca este decorativa, aceasta planta de apartament este ideala pentru ca este usor de intretinut. Exista si plante de apartament pentru a purifica aerul din casa ta.

Daca o cultivati in aer liber, amintiti-va ca este o planta tropicala care va avea nevoie de caldura si umiditate. O temperatura a camerei de 20 ° C este perfecta pentru ca floarea ta sa faca frunze frumoase si colorate.

Ingrijireacraciunitei  nu este foarte complicata, dar ar trebui sa evitati udarea excesiva, deoarece radacinile pot putrezi. Udati planta o data pe saptamana cu apa la temperatura camerei, deoarece apa rece poate fi fatala pentru ea. Cand perioada de inflorire a trecut si frunzele isi pierd culoarea, trebuie sa reduceti udarea.

Pentru ca planta  sa infloreasca in perioada Craciunului, trebuie sa o puneti in intuneric complet mai mult de 12 ore pe zi timp de cel putin 20 de zile, deoarece aceasta este perioada de odihna. Vara, asezati planta afara, astfel incat sa se bucure de lumina buna.

Daca urmati aceste sfaturi pentru cresterea si ingrijirea acestei plante, nu va va fi greu sa va reinfloriti craciunita , care va fi gata sa va decoreze casa in acest sezon de sarbatori cu frunzisul sau magnific.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati