Paștele se apropie cu pași repezi, iar pregătirile sunt în toi. Gospodinele lucrează de zor la meniul pe care îl vor avea în duminica sfântă, deși în jurul mesei se vor strânge cu siguranță mai puține persoane decât de obicei. Din meniul lor nu lipsește, cu siguranță, drobul de miel. Acest preparat tradițional e o reală desfătare după perioada de post îndelungată. Iată o rețetă de drob de miel tradițională, ușor de făcut.
Rețetă drob de miel tradițională
Probabil că-n fiecare gospodărie există câte o rețetă aparte a acestui preparat, însă noi o s-o vă arătăm pe cea tradițională, ușoară de făcut, pas cu pas. Urmați instrucțiunile ca atare și veți obține un drob suculent și aromat.
Ingrediente:
- -500 g organe miel
- -1 legatura generoasa ceapa verde
- -50 g smantana groasa
- -1-2 linguri de ulei
- -2 oua
- -sare
- -piper
- -cimbru
- -1 legatura mica marar
- -1 legatura mica patrunjel
Modul de preparare al drobului de miel
Primul pas este să încingem o tigaie, în care să avem o lingură de ulei. Ulterior, vom pune la încins organele de miel, tăiate bucățele. Le călim puțin, la foc mic, și în acest timp adăugăm ceapa verde, un cățel de usturoi și câteva fire de usturoi verde. După gust, puteți adăuga și o jumătate de frunză de dafin. Înainte de a lua de pe foc, adăugăm sare, piper, cimbru.
Odată ce a scăzut zeama din tigaie, puteți opri focul. Lăsați compoziția să se răcească, apoi începeți să tocați organele. Nu foarte mărunt, însă, căci nu vrem să se tranforme într-o pastă. Peste se va adăuga smântână și verdeață. Asezonați cu sare și piper dacă e nevoie.
Paralel, batem niște ouă cu furculița și apoi le turnăm peste compoziția obținută mai sus. Amestecăm totul, până se incorporează toate ingredientele. Compoziția o vom turna într-o tavă de chec, pe care anterior am tapetat-o cu hârtie de copt.
Aveți grijă! Întâi se adaugă jumătate din compoziție, apo se așază ouăle fierte, apoi restul compoziției. Totul stă la cuptor, la 200 de g C, timp de 30-40 de minute. Primele zece minute putem ține drobul cu folie de aluminiu, ulterior îl vom descoperi pentru a se putea rumeni și la suprafață. Mai mult sfaturi utile despre această rețetă găsiți pe acest blog.