Rugaciuni

Rugăciune de Moșii de iarnă! Se citește pentru sufletele celor adormiți și aduce multă alinare

Rugăciune de Moșii de iarnă! Se citește pentru sufletele celor adormiți și aduce alinare
Rugăciune de Moșii de iarnă! Se citește pentru sufletele celor adormiți și aduce alinare

Rostește această rugăciune de Moșii de Iarnă sâmbătă, 18 februarie, pentru toți cei dragi care sunt trecuți în neființă. În această zi de sâmbătă ne rugăm pentru sufletele celor adormiți și le dăm de pomană cu nădejdea că ei simt dragostea și dorul nostru. Spune cu toată credința și evlavia această rugăciunea pentru cei apropiați care nu mai sunt lângă tine, pentru iertarea păcatelor lor și pentru liniștea lor în lumea de dincolo.

Rugăciune de Moșii de iarnă, pentru toți cei care nu mai sunt lângă noi

Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit! Amin!

Cea mai importantă tradiție în sâmbăta morților

Tradiția spune că în ziua de Moșii de iarnă este bine să dai de pomană bucate calde, preparate cu mâinile tale, pentru ca sufletele celor dragi să simtă din plin dragostea și efortul tău. La biserică se duc: colivă de grâu, cozonaci, plăcinte, pâine proaspătă, fructe, vin și untdelemn.

Oferă-le de pomană celor mai amărâți și mai necăjiți, căci așa este cel mai primit și gestul tău va avea mare însemnătate pentru ei. Prin acest obicei nu face decât să ne exprimăm dragosta și sentimentele încă vii pentru cei dragi care nu mai sunt lângă noi. Ne amintim de ei și în numele dragostei facem aceste eforturi în ziua în care toți morții sunt pomeniți.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni