Rugaciuni

Rugăciune de Sfântul Dumitru! Ce este bine să faci azi, în zi de sărbătoare

Rugăciune de Sfântul Dumitru! Ce este bine să faci azi, în zi de sărbătoare
Rugăciune de Sfântul Dumitru! Ce este bine să faci azi, în zi de sărbătoare

Rostește această rugăciune mai ales pe 26 octombrie, ziua în care îl sărbătorim pe acest mare sfânt al creștinătății:

Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!

Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice.

Amin!

Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, pe care unii ]l numesc și Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir, a fost un martir creştin care a trăit în vremea împăraţilor Maximian şi Diocleţian. El este sărbătorit atât de ortodocşi, cât şi de catolici, în data de 26 octombrie. De asemenea, pe 27 octombrie urmează o altă sărbătoare mare pentru creșini: Sfântul Dimitrie cel Nou (Basarabov), ocrotitorul Bucureștiului.

Dacă vrei să îți meargă bine tot anul și să fii ferit de boli și de lovituri sau încercări de la viață, tradiția spune că trebuie să respecți și să păzești cu sfințenie această mare sărbătoare creștină.

O vorbă din bătrâni mai spune că de Sâmedru (Sfântul Dimitrie cel Mare), cei morți se fac strigoi și ies să supere sufletelor celor vii și fără de credință. Dacp vremea e frumoasă, atunci toamna o să fie una pe măsură. Dacă vremea e aspră, atunci ne așteaptă o iarnă generoasă.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni