Rugaciuni

Rugăciunea specială în Sâmbăta Morților! Cum este bine să o rostești

Rugăciunea specială în Sâmbăta Morților! Cum este bine să o rostești
Rugăciunea specială în Sâmbăta Morților! Cum este bine să o rostești

Această rugăciune specială se citește în sâmbăta morților sau ori de câte ori ne rugăm pentru cei adormiți! Este foarte puternică și trebuie citită mereu cu candela aprinsă sau î sfânta biserică. Rugăciunea ușurează sufletele celor trecuți în neființă și le dă pace și îndurare de la bunul Dumnezeu.

Rugăciunea în Sâmbăta Morților

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind în Mormânt. Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale. Ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în răi.

Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, că să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, că să mă bucur de Fața Ta. Așa, Doamne, primește umilită mea rugăciune că o tămaie mirositoare.

Pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari. Și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima. Care impreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt. Care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.”

În această zi se merge la biserică cu colivă și cu untdelemn sau vin, se dă de pomană doar celor nevoiași și se pune pomelnic pentru cei adormiți. Este o zi specială în care ne aducem aminte de toți cei dragi care nu mai sunt acum lângă noi. Tradiția spune că este bine să prepari mâncare în casă, pe care să o oferi mai apoi caldă, celor în nevoie și necaz.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni