Rugaciuni

Cea mai importantă tradiție de Bobotează! Aduce mare noroc

Cea mai importantă tradiție de Bobotează! Aduce mare noroc
Cea mai importantă tradiție de Bobotează! Aduce mare noroc

În fiecare an la data de 6 ianuarie creștinii ortodocși sărbătoresc Boboteaza, sau Botezul Domnului Iisus Hristos. Uite ce nu ai voie sa faci in Ajunul Bobotezei si in ziua de Boboteaza.

CE SA NU FACI DE BOBOTEAZA

1. NU SE MANANCA

Daca Ajunul Bobotezei cade in oricare alta zi in afara de sambata si duminica se tine post negru si rugaciune, conform canoanelor Bisericii.

2. NU E VOIE SA LENEVESTI

Boboteaza este recunoscuta si ca sarbatoarea reinnoirii sufletului crestinesc. Este momentul in care credinciosul isi reia activitatea normala.

3. NU E BINE SA INCHIZI USA PREOTILOR

Pe 5 ianuarie, preotii umbla cu crengute de busuioc si apa sfintita pentru sfintirea caselor si ogoarelor. Cei care nu deschid usa preotilor vor fi urmariti de necazuri tot anul.

4. NU E BINE SA DORESTI RAUL CUIVA

In ziua de Boboteaza se fac proorociri pentru noul an. Batranii spun ca nu e bine sa vorbesti de rau sau sa doresti necazul altuia caci se va intoarce impotriva ta intr-un timp pe care nimeni nu il poate preconiza.

5. NU BEA DE LA FANTANA PANA NU SFINTESTE PREOTUL APELE

Daca locuiesti la tara si ai fantana in curte, in ziua Ajunului este bine sa nu bei apa pana nu vine preotul cu crucea si apa sfintita.

6. NU TE INDESTULA

Masa de Boboteaza este foarte bogata, insa trebuie sa mananci cumpatat daca nu vrei sa ai probleme de sanatate tot anul.

7. NU UITA ANIMALELE

CE SA NU FACI DE BOBOTEAZA. O parte din alimentele servite la masa de Boboteaza nu se arunca la gunoi ci se ofera vacilor, porcilor si cailor din grajduri. Acest obicei este unul aducator de noroc si sanatate.

8.NU E VOIE SA LENEVESTI, DAR… NICI SA SPELI RUFE

Rufele nu se spala la nicio sarbatoare importanta caci aduce mult ghinion in case

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni