Atunci când te ridici din pat, primul lucru pe care îl faci este să te îndrepţi spre bucătărie, pentru a pune la fiert apa de cafea. Trebuie să recunoaştem că şi consumul acestei băuturi este un viciu, la fel ca fumatul ori alcoolul.
Cum sa bei corect cafeaua
Cu toate acestea, dacă tot nu ne putem abţine de la a mai consuma cafea, măcar să o bem corespunzător. Astfel, primul lucru care trebuie ştiut despre aceasta este faptul că ea nu ar trebui consumată în intervalul 8-9 dimineaţa, adică fix în momentul în care mulţi fac asta.
Explicaţia vine din partea unui studiu ce l-a avut drept coordonator pe Steven Miller, care spune că, din cauza ritmului nostru biologic, ora 8 nu este văzută de organism drept un moment bun pentru a fi hrănit cu o ceaşcă de cafea. Ba mai mult, cafeaua nu ar avea un rost prea mare în acel interval orar, asta pentru că în acele momente ale zilei corpul nostru produce cortizon, un hormon ce ne trezeşte în mod natural.
Adaugă scorțișoară și nu mai bea cafeaua pe stomacul gol
Nu toata lumea suporta aroma puternica a cafelei. Multe persoane au probleme digestive dupa ce beau cafea la prima ora a diminetii. Cafeaua energizeaza organismul si are efecte pozitive asupra tranzitului intestinal, insa exista situatii cand cofeina devine inamicul numarul 1 al stomacului.
Cafeaua tare poate provoca iritabilitate, disconfort si probleme la stomac pentru cei cu imunitatea foarte scazuta. Pentru a putea consuma cafeaua fara astfel de probleme, un strop de condiment nu ii strica.
Ce se intampla daca bei cafea cu scortisoara
O jumatate de lingurita de scortisoara introdusa in cafea face aceasta licoare energizanta mai usoara pentru stomac si elimina celelalte efecte negative. Multe persoane au dureri de cap si isi simt pulsul marit dupa ce consuma cafea pe stomacul gol.