CuriozitatiSfaturi

Invata cum sa deosebesti alimentele contrafacute si care sunt acestea

Din nefericire, o data cu evolutia umana si tehnologica, au aparut tot felul de lucruri, obiecte si chiar alimente contrafacute.

De exemplu, probabil nu stiai ca simpla mancare pe care o vedem zilnic, poate sa nu fie ceea ce pare. Exista foarte multe persoane care ofera anumite produse, care nu sunt ceea ce par a fi. Insa, vestea buna pentru tine este ca prin intermediul acestui articol vei invata cum sa deosebesti ce e real de ceea ce e fals, si vei putea evita trucurile celor care incearca sa te insele.

1.Cafea macinata.

Cafeaua macinata poate contine orz prajit si macinat, grau si soia. Pentru a reduce costurile de productie, companiile pot adauga chiar si particule de lemn.

Cum sa te protejezi?

Cumparati boabe de cafea pe care le puteti macina singur.

2.Suc de rodie.

Informatiile de pe ambalaj indica faptul ca sticla contine 100% suc de rodie si afine. Totusi, bautura poate fi diluata cu suc de mere mai ieftin sau doar cu apa.

VEZI SI: De ce broccoli este cea mai sănătoasă legumă

Cum sa te protejezi?

Cititi cu atentie ingredientele si acordati atentie proportiilor fructelor.

3.Ulei de masline.

Cumparand o sticla de ulei de masline scump, puteti aduce acasa ulei ieftin de porumb, palmier sau soia.

Cum sa te protejezi?

Se toarna ulei de masline intr-un pahar transparent si se pune  la frigider. Daca este real, atunci se formeaza un sediment in partea de jos.

4.Parmezan.

Unul dintre liderii pietei de alimente contrafacute. Aceasta branza poate contine pana la 10% rumegus. Un amestec de branzeturi ieftine poate fi reprezentat si ca parmezan.

Cum sa te protejezi?

Va rugam sa cititi cu atentie continutul produsului inainte de a plati.

5.Miere.

Cand vine vorba de contrafacerea mierii, imaginatia umana nu cunoaste limite. Acest produs este cel mai adesea diluat cu siropuri bogate in fructoza.

Cum sa te protejezi?

Cititi cerintele de depozitare. Mierea adevarata nu trebuie refrigerata.

6.Orez

Dintre toate falsurile, acesta poate fi cel mai periculos. Orezul  poate fi facut din  amidon amestecat cu plastic. Boabele sunt ca orezul si chiar miros. Sunt stropite cu arome.

Cum sa te protejezi?

VEZI SI: Cum să păstrezi cartofii în casă: 7 reguli despre care nu ai știut!

Orezul artificial nu se scufunda in apa si nu arde ca plasticul. Cand cumparati acest produs, acordati atentie producatorului si aveti incredere numai in marci de incredere.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati