Prajitura Alba ca Zapada nu este numai un desert perfect pentru zilele reci de iarna, ci si o alternativa gustoasa si sanatoasa pentru dulciurile de cumparat. Prajiturile facute in casa au avantajul de a contine exact ceea ce considera necesar si indicat gospodina care le-a pregatit, iar aceasta alege ingredientele cele mai proaspete, de calitate si cu cele mai multe calitati nutrititive.
Ingrediente reteta Prajitura Alba ca Zapada
BLAT:
- 3 cani faina alba de tip 000
- ¾ cana zahar brut
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura de suc de lamaie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 praf de sare
- 1 cana apa rece ca gheata
- ½ cana ulei de cocos
- 1 lingurita esenta de vanilie
CREMA:
- 2 cani lapte de soia
- 3 linguri amidon
- 2-3 linguri miere de salcam
- zeama de la 1 lamaie
- 1 cana fulgi de cocos
Mod de preparare reteta Prajitura Alba ca Zapada
- Intr-un castron se pun faina, zaharul, bicarbonatul, sarea si se amesteca bine.
- Separat, se amesteca uleiul cu apa rece ca gheata, sucul de lamaie, vanilia si coaja rasa de lamaie, după care se framanta impreuna compozitiile din cele doua castroane.
- Se imparte aluatul rezultat in trei parti egale, se intinde cate o foaie subtire din fiecare bucata de aluat pe hartie de copt si se pune la copt in tava, in cuptorul preincalzit.
- Cand marginile devin aurii sunt gata si le poti scoate.
- Se pune laptele la fiert, amidonul se dizolva separat cu 5 linguri de lapte si se adauga in laptele de pe foc inainte de a da in clocot amestecandu-se continuu pana se ingroasa.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga sucul de la o lamaie, mierea de albine si fulgii de cocos.
-
- Crema obtinuta se pune intre foile de blat, foaia de deasupra se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos.