Curiozitati

Cum prepari cea mai fină prăjitură. Rețeta dietetica de Alba ca Zapada

Cum prepari cea mai fină prăjitură. Rețeta dietetica de Alba ca Zapada
Cum prepari cea mai fină prăjitură. Rețeta dietetica de Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada nu este numai un desert perfect pentru zilele reci de iarna, ci si o alternativa gustoasa si sanatoasa pentru dulciurile de cumparat. Prajiturile facute in casa au avantajul de a contine exact ceea ce considera necesar si indicat gospodina care le-a pregatit, iar aceasta alege ingredientele cele mai proaspete, de calitate si cu cele mai multe calitati nutrititive.

Ingrediente reteta Prajitura Alba ca Zapada

BLAT:

  • 3 cani faina alba de tip 000
  • ¾ cana zahar brut
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 cana apa rece ca gheata
  • ½ cana ulei de cocos
  • 1 lingurita esenta de vanilie

CREMA:

  • 2 cani lapte de soia
  • 3 linguri amidon
  • 2-3 linguri miere de salcam
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 cana fulgi de cocos

Mod de preparare reteta Prajitura Alba ca Zapada

  • Intr-un castron se pun faina, zaharul, bicarbonatul, sarea si se amesteca bine.
  • Separat, se amesteca uleiul cu apa rece ca gheata, sucul de lamaie, vanilia si coaja rasa de lamaie, după care se framanta impreuna compozitiile din cele doua castroane.
  • Se imparte aluatul rezultat in trei parti egale, se intinde cate o foaie subtire din fiecare bucata de aluat pe hartie de copt si se pune la copt in tava, in cuptorul preincalzit.
  • Cand marginile devin aurii sunt gata si le poti scoate.
  • Se pune laptele la fiert, amidonul se dizolva separat cu 5 linguri de lapte si se adauga in laptele de pe foc inainte de a da in clocot amestecandu-se continuu pana se ingroasa.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga sucul de la o lamaie, mierea de albine si fulgii de cocos.
    • Crema obtinuta se pune intre foile de blat, foaia de deasupra se unge cu miere si se presara cu nuca de cocos.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati