Sfaturi

Cum speli geamurile fara sa ramana urme. Sfaturi pretioase de la bunica

Cum speli geamurile fara sa ramana urme. Sfaturi pretioase de la bunica
Cum speli geamurile fara sa ramana urme. Sfaturi pretioase de la bunica

Spalatul geamurilor poate fi o corvoada atunci cand nu ai prea mult timp la dispozitie si nici solutiile perfecte pentru niste ferestre impecabile fara urme. Iata cateva sfaturi pretioase de la bunica, care te vor ajuta sa cureti ferestrele super rapid, garantata fara urme.

Cum speli geamurile fara sa ramana urme

Iata cele mai pretioase sfaturi din batrani pentru geamuri stralucitoare, fara urme!

1.Un secret pentru a lasa geamurile curate este utilizarea ziarelor in locul carpelor care lasa scame sau urme.

2.Cand vine vorba de colturile ferestrelor cel mai bine este sa folosesti dischetele demachiante pentru indepartarea resturilor sau chiar betisoare de urechi pentru cele mai mici zone.

3.Cartoful scoate petele foarte dificilePoti scapa de pete folosind o felie de cartof crud. Freaca usor pata respectiva,  apoi asteapta cateva minute pana ce urmele lasate se usuca. Sterge-le apoi cu solutia formata din spirt si apa.

4.Bicarbonatul ajuta la indepartarea vopselei. Atunci cand geamul este patat cu vopsea care s-a intarit foloseste o solutie formata din 250 ml de apa fierbinte si o lingura de bicarbonat de sodiu. Inmoaie o carpa in aceasta solutie si freaca pata de vopsea pana o indepartezi.

5.Daca vrei ferestre stralucitoare sterge-le cu otet de mere sau cu zeama de lamaie. Pune apa intr-un pulverizator si adauga zeama de lamaie/otet de mere.  Sterge apoi geamul cu ziar.

Spirtul este foarte eficient

Spirtul elimina urmele de degete/amprente. Dilueaza spirtul medicinal in apa si adauga apoi cateva picaturi de uleiuri esentiale pentru a lasa in urma un parfum placut. Dupa ce ai sters geamul, nu este nevoie sa-l mai clatesti.

Si otetul poate fi utilizat pentru curaarea geamurilor

Otetul elimina picaturile de calcar. Daca geamurile se afla in apropierea chiuvetei din bucatarie sau baie se pot murdari foarte usor cu pete de calcar, asa ca dilueaza jumatate de litru de otet intr-un litru de apa. Pulverizeaza pe geam si sterge-l apoi cu o carpa care nu lasa scame sau o bucata de hartie.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi