Sfaturi

Cum cureți covoarele acasă, cu numai 3 ingrediente. Vor ieși impecabile

Cum cureți covoarele acasă, cu numai 3 ingrediente. Vor ieși impecabile
Cum cureți covoarele acasă, cu numai 3 ingrediente. Vor ieși impecabile

Covoarele reprezinta in general o sursa mare de praf si acarieni, de aceea este bine sa te asiguri mereu ca ele sunt curatate in profunzime. Nu este necesar sa le duci mereu la spalatorie, deoarece acest obicei poate fi unul foarte costisitor.

Iata cum cureti covoarele cu numai trei ingrediente

Covoarele tale vor iesi impecabile, vor avea un miros foarte placut si isi vor mentine culorile vii pentru mai mult timp. Poti folosi urmatoarele ingrediente, pe care orice gospodina le are in casa, în orice moment. Metoda este una foarte simpla si nu necesita foarte mult efort. In final, vei fi multumita ca ai curatat singura covoarele si nu le-ai mai dus la spalatorie.

Pentru a curata singura covoarele ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Otet alb – o treime de pahar

Bicarbonat de sodiu – 1 lingura.

Detergent pentru haine – de asemenea, 1 lingura

apa fierbinte – cantitatea sa ar trebui sa fie stabilita de tine, ca sa spunem asa, sa ramana 5 cm gol in pulverizator.

un pulverizator ramas de la solutia de spalat gemurile.

Toate acestea se amestecă si se pun intr-un pulverizator. ATENTIE! Este foarte important sa lasati amestectul cel putin 10 minute, pentru ca ingredientele principale sa se activeze.

Se pulverizeaza pe covor si se insista pe zonele care au pete, sau sunt mai incarcate de praf. Se lasa 5-10 minute si apoi cu o perie se curata foarte usor.

Pregatiti intr-un lighean o solutie de o parte de otet si trei parti de apa. Dupa ce ati terminat cu spalatul covorului luati o carpa curata si inmuiati-o in apa din lighean si stergeti covorul foarte usor. Capra trebuie sa fie foarte bine stoarsa. Puteti lasa geamul deschis sau daca va grabiti il puteti usca folosind uscatorul.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi