Sfaturi

Cel mai rapid mod prin care cureți oalele arse și pline de grăsime

Cel mai rapid mod prin care cureți oalele arse și pline de grăsime
Cel mai rapid mod prin care cureți oalele arse și pline de grăsime

De cele mai multe ori, oalele pline de grăsime arsă ne dau bătăi de cap și oricât de puternice ar fi soluțiile din comerț, acestea nu fac față. Iată câteva moduri ărin care vei reuși să îți faci oalele ca noi, indiferent de cât de murdare sunt.

1. Oţet şi bicarbonat

Toarnă în oală apă în care ai adăugat o ceaşcă cu oţet. Cantitatea finală trebuie să acopere arsură. Pune vasul pe foc şi lasă lichidul să fiarbă. După ce a dat în clocot, stinge flacăra şi adaugă 2-3 linguriţe cu bicarbonat de sodiu. Amestecă bine şi lasă să acţioneze 10 minute. Aruncă lichidul, apoi freacă oală cu un burete abraziv. Dacă arsură se ia greu, presară nişte bicarbonat pe burete şi continuă să freci. În curând petele vor dispărea.

2. Lămâie cu bicarbonat

Sucul de lămâie este acid şi va dizolvă repede murdăria. Stoarce în oală arsă sucul de la două lămâi şi lasă-l să acţioneze 5-10 minute, în funcţie de cât de mare este zona de murdărie. Adaugă apoi 2 linguri de bicarbonat şi freacă zonele arse cu un burete abraziv. Evita spălătorul de sârmă pentru că poţi zgâria oală.

3. Sare de bucătărie

Textura să grunjoasă te ajută să înlături arsură. Pune în oală 2 linguri de sare şi oţet de mere cât să formezi o pastă. Ia un burete abraziv şi cu această pastă freacă suprafeţele arse.

4. Cenuşă

Adaugă în oală arsă nişte cenuşă şi apă şi pune vasul la fiert. După ce s-a răcit, freacă bine cu un burete. Dacă este nevoie, repetă procedeul.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi