Ingrijire

4 greșeli uriașe pe care le faci când te speli pe față

4 greșeli uriașe pe care le faci când te speli pe față
4 greșeli uriașe pe care le faci când te speli pe față

Desi spalatul pe fata pare a fi un lucru extrem de simplu, multi oameni fac anumite greseli care pun in pericol sanatatea tenului. Iata cele mai comune 4 greseli pe care le faci CAND TE SPELI PE FATA:

1. Te speli pe fuga

Te grabesti dimineata si dai repede cu apa pe fata.

Nu este deloc bine, caci trebuie intai sa demachiezi tenul. Chiar daca l-ai demachiat seara, risti ca anumite reziduuri de fond de ten sau bacterii de pe perna sa iti fi ramas pe fata. De aceea vei folosi un demachiant sau o apa micelara inainte de a spala tenul cu apa si sapun.

2. Te speli pe fata de doua ori pe zi

Chiar daca esti convinsa ca doar asa iti poti pastra frumusetea tenului, daca te speli cu apa si sapun de doua ori pe zi vei indeparta stratul protector al tenului si il vei usca. Cel mai bine este ca dimineata sa te speli cu apa si sapun (dupa ce te demachiezi) si seara sa folosesti doar demachiant.

3. Folosesti apa prea fierbinte sau prea rece atunci cand te speli pe fata

Daca folosesti apa fierbinte risti sa deschizi porii si sa iti faci tenul vulnerabil in fata afectiunilor precum cuperoza sau roseata, iar daca folosesti apa prea rece vei accelera fortat circulatia sangelui in zona fetei, lucru care este de asemenea neplacut. Cel mai bine ar fi sa folosesti apa la temperatura camerei si, pe cat posibil, sa te speli pe fata cu apa plata, in locul celei de la robinet.

4. Folosesti scrub in fiecare zi

Daca iti exfoliezi tenul in fiecare zi, risti (ca si in cazul spalatului excesiv) sa iti distrugi stratul de suprafata care iti protejeaza pielea. Cel mai bine ar fi sa folosesti un scrub de doua ori pe saptamana.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire