În noaptea de sâmbătă spre duminică, 29 spre 30 octombrie, ceasurile se dau cu o oră în urmă. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00, ceea ce înseamnă că dormim cu o oră în plus. Duminică va fi ziua care va avea 25 de ore, fiind cea mai lungă a anului.
Când trece românia la ora de iarnă
Deși în ultima vreme s-a vehiculat renunțarea la această trecere, se pare că păstrăm obiceiul și anul acesta. România trece la ora de iarnă, iar acest lucru ne oferă o oră în plus de somn.
La noapte putem dormi mai mult. Ceasurile se dau înapoi, astfel că ora 4:00 devine ora 3:00. Ziua de 30 octombrie va avea 25 de ore şi devine cea mai lungă zi a anului. Diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore în această perioadă, faţă de 3 ore, cât este vara. Procesul de schimbare a orei nu este simultan în toate ţările, din cauza diferenţei de fus orar.
Cum ajutăm organismul să se adapteze la ora de iarnă
Cele mai frecvente reacții la schimbarea de oră sunt oboseala accentuată, irascibilitatea, anxietatea, tulburările de somn, nivelul crescut de stres, lipsa de energie, disconfortul, durerile de cap și chiar dereglările hormonale.
Fructele oleaginoase sunt surse de vitamine și minerale, astfel că ne adaptează organismul la schimbările de mediu și asigură un nivel crescut de energie. Conțin uleiuri și grăsimi sănătoase și au un aport nutritiv extraordinar, potrivit libertateapentrufemei.ro.
Vitamina C redă energia organismului pe durata întregii zile, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului, un mineral vital pentru transportul oxigenului și al substanțelor nutritive în corp. În plus, vitamina C este un aliat de nădejde al organismului în sezonul rece.
În topul celor mai bogate surse de vitamina C se află kiwi și ardeiul gras roșu, care conțin mai multă vitamina C decât o portocală.