Rugaciuni

Rugăciune în ziua de Sânziene, către Sf. Ioan Botezătorul. Este puternic făcătoare de minuni

Rugăciune în ziua de Sânziene, către Sf. Ioan Botezătorul. Este puternic făcătoare de minuni
Rugăciune în ziua de Sânziene, către Sf. Ioan Botezătorul. Este puternic făcătoare de minuni

Această rugăciune de Sânziene se rostește de la primele ore ale dimineții și este deosebit de puternică. Se numără printre rugăciunile închinate Sfântului Ioan Botezătorul și vine în ajutorul tuturor celor care se confruntă cu boli, necazuri și dureri sufletești. Spune cu toată credința ta această frumoasă rugăciune și simte ajutorul bunului Dumnezeu.  în viața ta, în această zi de sărbătoare.

Rugăciune în ziua de Sânziene, către Sf. Ioan Botezătorul, de mare folos

Spune această frumoasă rugăciune cu candela aprinsă, de cel puțin trei ori. Este bine ca astăzi să mergi la biserică și să dai de pomană de sufletul celor adormiți. În unele zone din țară se duce la biserică un coș cu: pâine caldă, colaci, plăcinte calde, vin și untdelemn.

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu.

Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”
Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei.

Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!” Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”.

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni