Ingrijire

Sarea de mare te ajută să scapi de pielea uscată și părul gras

Sarea de mare te ajută să scapi de pielea uscată și părul gras
Sarea de mare te ajută să scapi de pielea uscată și părul gras

Când vine vorba de stres, atenuarea durerilor musculare sau calmarea iritațiilor cutanate, o baie cu sare de mare este remediul potrivit. Dar să știi că sarea e bună nu numai pentru stres și dureri musculare, ci și pentru îngrijirea părului și a tenului. Iată cum poți să o folosești.

Cum folosești sarea de mare în mod corect

1. Sare de mare pentru ten

Sarea de mare este un demachiant popular pentru piele. Ea purifică tenul și întărește membranele celulare ale pielii, datorită cărora pielea rămâne rezistentă, netedă și elastică. DAR ca să fie eficientă, nu trebuie amestecată cu apă, ci cu o bază lichidă vâscoasă. De exemplu, amestecă 50 gr de sare, cu 10 gr de bicarbonat și 100 ml de suc de aloe. Femeile care au avut probleme cu tenul știu că aloe are un efect de regenerare mult mai bun decât loțiunile de îngrijire a pielii.

2. Sare de mare pentru păr gras

Sarea de mare este unul dintre cele mai bune tratamente pentru păr gras. Îngrășarea părului este determinată de hiperactivitatea glandelor sebacee, care produc mai mult sebum decât este nevoie. O spălare obișnuită cu șampon nu curăță pielea capului suficient de bine, în schimb, un scrub natural pentru scalp o curăță. Pentru asta, amestecă 100 gr de sare, cu 10 picături de ulei de ricin și 5 picături de ulei esențial de scorțișoară.

3. Sare de mare pentru piele

Atunci când pielea se usucă și își pierde netezimea de odinioară, începem să o tratăm. Uleiuri, creme, balsamuri, măști, seruri, săpunuri și alte minunății. Toate costă bani. Nu și sarea de mare, care este mai ieftină decât celelalte. O baie cu sare de mare tratează nu numai durerile musculare și iritațiile cutanate, ci și contribuie la curățarea pielii de impurități, are efecte antiseptice și antibacteriene și se descurcă excelent cu acneea.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire