Ingrijire

Aloe Vera este mai mult decât o plantă vindecătoare. Sucul ei REGENEREAZĂ tot organismul

Aloe Vera este mai mult decât o plantă vindecătoare. Sucul ei REGENEREAZĂ tot organismul
Aloe Vera este mai mult decât o plantă vindecătoare. Sucul ei REGENEREAZĂ tot organismul

Aloe vera este una dintre cele mai benefice plante, vindecătoare din foarte multe puncte de vedere. Aceasta se mai numește și planta deșertului și este extrem de apreciată pentru toate proprietățile ei curative. Sucul de aloe folosește în îngrijirea întregului organism uman.

De ce aloe vera este atât de benefică

Aloe Vera conține sute de nutrienți extrem de valoroși care aduc organismului beneficii nebănuite. Gelul extras din această plantă conține numeroase vitamine (vitaminele A, E, C, B) dar și aminoacizi esențiali. Deopotrivă, în aloe vera există și minerale și oligoelemente importante precum calciu, magneziu, fier, zinc și enzime esențiale.

Gelul de aloe vera, atunci când este aplicat direct pe pielea curată pătrunde în cele mai adânci țesuturi și ajunge în celule. Ingredientele sale puternice ajung astfel în întregul organism și contribuie în special la vindecare acolo unde este cazul.

Aloe vera ajută celulele să se regenereze și astfel pielea devine mult mai suplă, mai fermă și mai sănătoasă. Folosit în mod regulat, gelul de aloe vera îți poate transforma pielea mâinilor afectate de treburile casnice, sau chiar pielea feței afectată de strsul oxidativ.

Aloe este de mare ajutor și dacă suferi de boli de piele precum: acneea, dermatita sau psoriazis.

Totodată, sucul de aloe este foarte sănătos pentru corpul uman. Acesta poate fi preparat înc asă, dacă ai o plantă sănătoasă de aloe. Uite cum trebuie să procedezi:

Cum faci suc din aloe

Pentru început taie o frunza, pe care o speli bine cu apa. Apoi cu un prosop de hârtie înlături excesul de apă. Frunza trebuie să fie complet uscată. Ulterior, cu o foarfecă de bucătărie se îndepărtează spinii laterali și se realizează o incizie pe vertical.

Deschizi apoi frunza și cu ajutorul unei spatule colectează gelul. Ai grijă să eviți partea verde, pentru ca gelul să nu fie afectat de impurități sau părți nedorite.

Odată gelul curat colectat, amestecă-l cu două linguri de apă și puțină zeamă de lămâie. Sucul este gata!

Este bine de știut că planta de aloe este foarte bună de ținut în dormitor, deoarece curăță și purifică aerul.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire