Un grup de cercetatori din Statele Unite a numit grupul sanguin, ai carui proprietari se pot lauda cu cea mai stabila imunitate. Conform concluziilor expertilor, grupul sanguin afecteaza modul in care corpul uman este capabil sa produca interferon in timpul unei infectii virale, care este direct legata de problemele sistemului imunitar. Interferonii sunt proteine secretate de celulele corpului ca raspuns la invazia virusului, la substante bacteriene si compusi chimici cu greutate moleculara mica.
Grupa sanguina zero
Un studiu al sintezei interferonului a aratat ca la proprietarii acestui grup sanguin, raspunsul imun ajunge la 80% dupa infectie.
Grupa sanguina A
Interferonul este slab produs ca raspuns la invazia unui agent infectios la purtatorii celui de-al doilea grup sanguin. Intensitatea reactiei de aparare a atins doar 40%.
Grupa sanguina B
Detinatorii celui de-al treilea grup sanguin prezinta un rezultat ridicat al sintezei interferonului, pana la 91%. Potrivit oamenilor de stiinta, acest lucru este suficient pentru a combate bolile si infectiile foarte grave.
Grupa sanguina AB
Cele mai impresionante rate s-au inregistrat la purtatorii celui de-al patrulea grup, unde raspunsul imun a ajuns la 92%.
Cercetatorii arata ca este a patra grupa de sange care are potential cel mai puternic raspuns imunitar. Cu toate acestea, protectia fiecarei persoane este influentata (atat negativ, cat si pozitiv) de sute de factori diferiti, de la ereditate si stil de viata la ecologie si clima.
Oamenii de stiinta chinezi au ajuns la concluzia ca multi pacienti care si-au revenit de la coronavirus s-ar putea confrunta cu probleme in restabilirea imunitatii. Unele dintre ele au o scadere a nivelului limfocitelor din sange, numarul carora nu atinge norma nici dupa 11 saptamani dupa recuperare.