Curiozitati

Coaja de ananas este un puternic antiinflamator! Cum sa o folosesti corect

Coaja de ananas este un puternic antiinflamator! Cum sa o folosesti corect
Coaja de ananas este un puternic antiinflamator! Cum sa o folosesti corect

Vitamina C, continuta in cojile de ananas, ajuta la scaderea tensiunii arteriale si, prin urmare, ajuta la scaderea riscului de boli cardiovasculare. De fapt, mai multe studii au dovedit acest lucru.

Pe langa vitamina C, bromelaina, continuta in pulpa  sa, are proprietati antitrombotice si antiplachetare determinand subtierea sangelui care, in mod direct, dizolva cheagurile de sange contribuind in acelasi timp la prevenirea aparitiei acestora. Stiind ca acestea sunt printre cele mai frecvente cauze ale bolilor cardiovasculare.

Coaja de ananas are puternic efect antiinflamator

Dupa cum s-a mentionat mai sus, bromelaina, care este un agent antiinflamator puternic, asa cum a demonstrat un studiu realizat de Departamentul de Medicina si Radiologie de la Spitalul Tamil Nadu din India si antioxidantii care lupta impotriva inflamatiei fac din acest fruct si cojile sale un mare aliat pentru ameliorarea durerii si combaterea bolilor inflamatorii.

Ananasul este, prin urmare, foarte eficient atunci cand vine vorba de ameliorarea durerii rezultate din diverse probleme articulare, cum ar fi artrita reumatoida sau osteoartrita. Acelasi lucru este valabil si pentru umflarea si durerea care sunt simptomatice pentru aceste tipuri de afectiuni.

O modalitate buna de a preveni cataracta

Cataracta este o afectiune care afecteaza ochii si provoaca tulburarea cristalinului. Un studiu realizat de London School of Hygiene Medicine din Londra a aratat ca un aport ridicat de vitamina C reduce semnificativ riscul de a fi afectat de o astfel de boala cu pana la 20%

Cum sa folosesti coaja de ananas intr-un mod corect

Pentru a profita de beneficiile acestui fruct neobisnuit, va trebui sa pregatiti un suc din coji de ananas.

Ingrediente:

1 ananas bio intreg cu cojile sale

1 litru de apa filtrata

Stevia (sau fructoza)

Preparare:

In primul rand, nu uitati sa spalati bine ananasul inainte de a-i colecta cojile. Apoi incercati sa fierbeti bucatile de coaja in timp ce adaugati pulpa fructului. Apoi va trebui sa-l lasati sa se raceasca inainte de a adauga un litru de apa si putina stevie daca doriti sa va indulciti bautura. De acolo, trebuie doar sa amesteci si sa filtrezi totul.

Daca esti alergic la ananas, esti sfatuit sa nu folosesti aceasta reteta.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati