Sfaturi

Care este tensiunea arteriala normala in functie de varsta

Care este tensiunea arteriala normala in functie de varsta
Care este tensiunea arteriala normala in functie de varsta

O valoare prea mare sau prea mica a tensiunii arteriale poate fi o adevarata amenintare pentru sanatate, afectand functiile vitale ale organismului. In cazul persoanelor in varsta, daca este netratata, tensiunea arteriala ridicata poate avea consecinte severe.

Care este tensiunea arteriala normala

Tensiunea arteriala afecteaza functiile rinichilor, articulatiilor si restul functiile din organism. Daca valoarea acesteia nu este reglata, corpul va avea de suferit, incepand cu probleme ale articulatiilor si pana la afectiuni grave ale rinichilor sau ale inimii.

De multe ori, hipertensiunea este tratata agresiv, cu scopul de a scadea si normaliza in scurt timp tensiurea arteriala ridicata.

Hipertensiunea arteriala poate pune in pericol sanatatea bolnavului, deoarece poate provoca leziuni pe artere si poate creste riscul de accident vascular, de infarct, de insuficienta renala si de alte afectiuni grave. Medicamentele care scad tensiunea sunt, deseori, foarte agresive, de aceea ar fi bine sa preveniti aparitia acestei boli, printr-un stil de viata cat mai sanatos.

Tensiunea arteriala creste cu fiecare bataie a inimii si scade in timpul dintre doua batai. Este afectata de de stres, somn, postura si de nivelul zilnic de activitate.

Daca se intampla ca valoarea tensiunii arteriale sa fie mai mare o data, nu inseamna ca suferiti de hipertensiuni. Cum spuneam, tensiunea poate varia de la un minut la altul si poate fi influentata de mai multi factori externi.

Este recomandat sa masurati tensiunea arteriala de mai multe ori si sa cereti sfatul unui medic specialist inainte de a pune diagnosticul. De asemenea, este foarte important sa cunoasteti care este valoarea normala a tensiunii arteriale, in functie de varsta, potrivit andreilaslau.ro. Consultati tabelul de mai jos…

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi