Curiozitati

Cum ne manipulează pisicile: 5 semne că pisica urmărește scopuri ascunse!

Pisicile și oamenii împart aceleași teritorii de mai bine de 9 milenii, când prima pufoșenie sălbatică a fost domesticită de om. Între timp, cea mai mică dintre feline s-a transformat într-un tovarăș de nădejde al omului și poate fi întâlnită aproape în fiecare casă.

Mai mult, fiind șmechere și egocentriste de fire, pisicile s-au învățat să manipuleze cu cea mai “rațională” dintre ființe – omul. Și pe an ce trece, o fac tot mai bine. Hai să vedem cum pisicilor le reușește acest lucru și care sunt semnele că pufoșenia ta urmărește scopuri ascunse.

Cum ne manipulează pisicile?

#1. Dacă, de la o vreme, pisica ignoră litiera și caută alt loc unde să-și facă treburile, nu te descuraja. Felina nu a luat-o razna. Din contra, în acest fel pisica își învață stăpânul să mențină litiera curată. E un soi de “uite ce se va întâmpla, dacă nu vei curăța litiera la timp”.

#2. Dacă pisica “face cozonaci” pe pieptul tău, nu înseamnă că își manifestă afecțiunea. Oamenii de știință consideră că în acest fel pisica se liniștește sau cerșește mâncare.

CITEȘTE ȘI: Ce spune luna în care te-ai născut despre personalitatea ta

Vibrațiile laringelui au un efect liniștitor asupra corpului său și o ajută să se relaxeze. Deseori pisicile torc după o situație stresantă. E un mod de a se deconecta de probleme și a se alina. La fel cum oamenii plâng pentru a se calma. Datorită torsului și cozonacilor, pisica se liniștește și adoarme mai ușor.

Și să nu uităm de manipulările complexe. Pisicile știu ce tipare de comportament îi sensibilizează pe oameni. Și folosesc acest tipare pentru a câștiga diferite favoruri.

#3. Dacă pisica miaună, toarce insistent și se mângâie de picioarele tale, înseamnă că vrea ceva de la tine. De regulă, mâncare. Nici vorbă de sentimente. Decât dragostea pentru mâncare.

De altfel, știai că felinele nu comunică între ele prin mieunat (au alte sunete specifice) și folosesc acest diapazon vocal exclusiv pentru oameni?

#4. Dacă pisica are obiceiul de a se instala confortabil pe tastatură, o face doar pentru a te sustrage un pic de la tovarășul tău digital și a fi din nou în centrul atenției. Pisicile sunt foarte egocentriste și vor să fie mereu pe primul loc.

#5. Pisicile se pot supăra. Dar nu e vorba de o supărare autentică. De regulă, e doar praf în ochi pentru a te pedepsi. Acum câțiva ani pisica mea s-a supărat pe mine după ce am luat în brațe un pisoiaș străin, rătăcit în grădină. După incident, pisica mea nu mi-a dat voie să mă apropii de ea o zi întreagă, mieunând agresiv și mișcând iritat din codiță.

You may also like

Comments are closed.

More in Curiozitati