Odată cu sezonul cald apar și căpușele, unele dintre cele mai periculoase insecte, a căror mușcătură este extrem de periculoasă. Riscul de a fi muşcat de căpuşe creşte în zilele călduroase, mai ales dacă ne aflăm în parcuri, pe câmp, în zonele cu verdeață. Există şi câteva metode naturiste prin care putem ţine căpuşele departe, precum și o mulțime de modalități prin care le putem îndepărta.
Cum ne ferim de căpușe
În sezonul cald, petrecem mai mult timp în aer liber, în natură, ceea ce este extrem de benefic pentru sănătatea noastră. Totodată, această activitate poate fi și periculoasă din cauza dăunătorilor aflați în aer liber. Căpușele sunt undele dintre cele mai periculaose insecte. Deși sunt mici, pot provoca răni mari și boli grave.
Unul dintre cel mai eficient tratament pentru alungarea căpușelor este Geranium, numită popular mușcata englezească. Uleui de geranium este inamicul căpușei, care nu suportă geranionul din plantă. Pentru a fi protejați, aplicăm câteva picături la încheietura mâinii, la glezne și în spatele urechii.
La fel de bune pentru alungarea căpușelor sunt uleiurile de eucalipt, maghiran şi oregano. Acestea se adaugă pe diferite părți ale corpului, în special la picioare. Cel mai bine este să purtăm haine albe când mergem la iarbă verde sau să verificăm înainte zona cu ceva alb, pentru că ele sunt mereu în căutarea unei gazde.
Și în farmacii există o mulțime de creme sau spray care pot fi folosite împotriva căpușelor. Ele nu sunt deloc constisitoare și chiar ajută la alungarea acestor paraziți. Deși ar fi bine să eviți locurile cu vegetație, aplică neapărat un asemenea produs pe pielea expusă dacă este nevoie să mergi.