Rugaciuni

Rugăciunea zilei de 3 martie. Este izvorâtoare de minuni și puternic tămăduitoare

Rugăciunea zilei de 3 martie. Este izvorâtoare de minuni și puternic tămăduitoare
Rugăciunea zilei de 3 martie. Este izvorâtoare de minuni și puternic tămăduitoare

Rugăciunea zilei de 3 martie aduce mare alinare și face minuni pentru cei aflați în necazuri. Sfinții Mucenici Eutropiu, Cleonic și Vasilisc, sunt serbați în data de 3 martie în calendarul ortodox. După moartea martirică mormintele mucenicilor Eutropiu, Cleonic s-au arătat izvorâtoare de minuni și tămăduiri. Acești trei sfinți mucenici au suferit enorm pentru credința în Dumnezeu și după trecerea în neființă au înfăptuit multe vindecări și minuni.

Rugăciunea zilei de 3 martie, către Sfinții Mucenici Eutropiu, Cleonic și Vasilisc

”Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nesctricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.Sfinţilor Mucenici, cei întocmai la nu­măr cu Preasfânta Treime, arătându-vă că, în credinţa voastră în Sfânta Treime cugetaţi cu adevărat acelaşi lucru, aţi aflat aceeaşi cunună, Sfinţilor Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc, bunilor protectori ai familiei.

Pentru credincioşii care să­vârşesc pomenirea voastră prea­sfântă şi care laudă sfinţitele voastre lupte Dumnezeieşti, ce­reţi de la Dumnezeu, măriţilor mucenici, ca să dăruiască nouă protecție dumnezeiască și ferirea de rele și necazuri, așa să ne ajute Dumnezeu. Amin!”

Rostește această rugăciune scurtă dar foarte puternică cu candela aprinsă, de trei ori la rând. Spune-o ori de câte ori ai nevoie de vindecare, te confrunți cu o boală chinuitoare sau pur și simplu lucrurile nu merg bine. Aduce mare alinare și vindecare celor care sunt în nevoie și în boală.

Troparul Sfintilor Mucenici Eutropiu, Cleonic si Vasilisc

Mucenicii Tai, Doamne, intru nevointele lor, cununile nestricaciunii au dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avnd puterea Ta pe chinuitori au invins; zdrobit-au si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lor mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Tot în această zi se face pomenirea următorilor sfinți mucenici:
– Sfantului Mucenic Teodoret;
– Sfintilor Zenon si Zoil;
– Sfintei Cuvioase Piamun.

 

You may also like

Comments are closed.

More in Rugaciuni