Sfaturi

Turte coapte ca la bunica acasă. Moi și bune, nu te mai oprești din mâncat

Turte coapte ca la bunica acasă. Moi și bune, nu te mai oprești din mâncat
Turte coapte ca la bunica acasă. Moi și bune, nu te mai oprești din mâncat

Cine nu își aminteșt cu drag de turte coapte ca la buncia acasă? Sunt moi, bune și aromate și necesită puține ingrediente. După ce le guști nu vei mai cumpăra pâine niciodată. Unde mai pui că se fac și repede și foarte ușor!

Cum faci turte coapte ca la bunica acasă

Turtele coapte sunt iubite și îndrăgite de toată lumea, de la mic la mare. Sunt foarte potrivite pentru perioada postului pentru că nu sunt de dulce. Se fac ușor și se pot păstra fără probleme câteva zile bune. Bineînțeles, ele se pot face și umplute cu diferite umpluturi, după gust. Merg bine cu brânză sărată sau chiar dulce, cu varză sau cu ciuperci.

Ce ai nevoie pentru a face turte coapte simple:

  • 1 kg faina albă
  • 40 grame drojdie proaspata
  • semințe de chimen (optional)
  • două linguri de ulei (de floarea-soarelui sau de măsline)
  • apă călduță

Cum se prepară turtele

Se cerne făina într-un vas încăpător și se face o gaură în mijlocul ei. Drojdia se dizolvă în apă călduță, iar peste ea se adaugă 2 linguri de făină. Se lasă la crescut 20 de minute.

Acest amestec se toarnă în mijlocul făinii. Se presară semințele de chimen, dacă soriți să le adăugați. Acestea sunt opționale, se pun doar pentru un gust aparte.

Se amestecă totul bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul și se omogenizează foarte bine. Verificați consistența aluatului și mai adăugați făină dacă este necesar. Se frământă timp de câteva minute și apoi se acoperă cu un ștergar curat. Se dă la loc cald și ferit de curenții de aer.

Aluatul se lasă la crescut aproximativ o oră. Acesta trebuie să își dubleze volumul. Se împarte apoi în mai multe porții dinc are se vor face turtele.

Fiecare bucată se întinde cu sucitorul, dar foaia nu trebuie să fie foarte subțire. Turtele se coc în ceaun sau în tigaia încinsă bine, la foc mic.

După ce turtele se răcesc acestea se acoperă cu un prosop curat pentru a se păstra moi timp îndelungat. Poftă bună la turte coapte ca la bunica acasă!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi