Ingrijire

Sucul de cartofi cruzi este pansament pentru stomac, scade tensiunea și ameliorează artrita

Sucul de cartofi cruzi este pansament pentru stomac, scade tensiunea și ameliorează artrita
Sucul de cartofi cruzi este pansament pentru stomac, scade tensiunea și ameliorează artrita

Sucul de cartofi cruzi este un adevărat elixir pentru sănătate. Este un remediu naturist foarte benefic pentru persoanele care au probleme cu stomacul, gastrită, ulcer. De asemenea reduce tensiunea și ameliorează eficient durerile cauzate de artrită și reumatism.

La ce este bun sucul de cartofi cruzi

Cartofii au numeroase proprietăți curative și oferă nutrienți importanț organismului uman. Consumați în formă crudă aceștia pot avea numeroase beneficii persoanelor care se confruntă cu diverse probleme de sănătate.

Cartofii sunt compuși, în principal, din amidon, un carbohidrat complex. totodată, aceștia conțin cantități mari de beta-caroten, vitamina A și C, vitamine din complexul B, calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru, sulf și cantități mici de fibre și proteine.

Toate aceste substanțe nutritive sunt cel mai bine asimilate de organism atunci când această legumă foarte populară este consumată în formă crudă. Sucul de cartofi este cea mai bună variantă să te bucuri de proprietățile curative ale cartofilor.

Cum îl prepari:

Sucul acesta natural se prepară foarte ușor: se storc cartofii la storcător sau se dau prin răzătoare și se storc printr-un tifon curat. Se adaugă o lingură de zeamă de lămâie. Dacă doriți un gust mai plăcut puteți adăuga frunze proaspete de busuioc sau o linguriță de miere de albine de bună calitate. Se bea proaspăt, imediat după ce a fost stors, pentru că se oxidează foarte rapid. Un pahar pe zi este extrem de benefic pentru organism în convalescență sau în perioadele în care sunteți mai predipuși la viroze, gripă, boli de sezon.

Sucul de cartofi este un pansament natural utilizat în ulcere gastrice și duodenale, gastrite, dispepsii, hepatopatii, constipație, litiază biliară, scorbut, diabet, hemoroizi și glicoruzie.

Totodată, acesta este recomandat a fi consumat zilnic ca tratament naturist al bolilor de plămâni, cancer, în afecțiuni ale splinei, boli de inimă, dureri de cap frecvente. Durerile menstruale sunt și ele ușurate considerabil odată cu consumul sucului de cartofi în mod regulat.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire