Vă propunem astăzi o rețetă de post super delicioasă. Nu ai nevoie decât de cartofi, usturoi pesmet și condimente, dar rezultatul te va uimi complet. Deși ingredientele sunt foarte simple, preparatul final are un gust aparte și o consistență care va fi pe placul tuturor! Poate fi consumat ca atare sau poate fi servit alături de chifteluțele mănăstirești autentice sau de un șnițel de post delicios.
Cum faci cea mai bună rețetă de post cu cartofi și pesmet
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 5 căței de usturoi
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri ulei
- mărar
- pătrunjel
- sare, piper
Mod de preparare:
Pentru început, se spală cartofii și se pun la fiert într-o oală cu apă. După ce s-au răcit, se curăță de coajă. Se amestecă apoi cartofii cu ulei, sare, usturoi zdrobit și pesmet. Se așează cartofii pe o tavă de copt și se coc la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute. Se servesc calzi!
Acești cartofi cu pesmet sunt deosebit de gustoși și pot fi serviți la prânz ca și garnitură sau la cină ca atare. Pesmetul le oferă o consistență deosebită și îi transformă într-un preparat potrivit chiar și la o masă festivă.