Sfaturi

Cum faci cele mai bune clătite de post. Mult mai pufoase decât cele de frupt

Cum faci cele mai bune clătite de post. Mult mai pufoase decât cele de frupt
Cum faci cele mai bune clătite de post. Mult mai pufoase decât cele de frupt

Clătite de post – cine nu le iubește? Sunt un preparat la îndemână ori de căte ori vrei ceva gustos, rapid și dulce în timpul postului și nu numai. Există numeroase rețete pentru clătite de post, îsă nu toate îți oferă acele clătite fine și pufoase în același timp, cu un gust deosebit și o aromă specială. Dacă vrei să prepari cel mai bun desert în Postul Mare îți recomandăm rețeta noastră! Nu vei da greș cu ea.

Cum faci clătite de post aromate, pufoase și super gustoase

Dacă îți plac clătitele trebuie să încerci această rețetă. Nu vei mai face niciodată clătitele în alt mod. Este o rețetă veche de pe vremea bunicii, iar clătitele ies foarte bune și se vor termina din farfurie în cel mai scrt timp. IAtă de ce ai nevoie!

Ingrediente necesare pentru clătite de post:

  • 1 litru de apă minerală carbogazoasă
  • 380 g făină
  • o linguriță de sare
  • un plic de zahăr vanilat
  • o lingură mare de zahăr tos
  • 1 lingură de amidon
  • 3-4 linguri de ulei

Modul de preparare:

Clătitele acestea se prepară foarte simplu și vor fi gata extrem de repede. Le poți face atunci când ești pe fugă și nu ai mult timp la dispoziție.

Pentru început se va cerne făina într-un vas curat și încăpător. Astfel clătitele vor ieși mult mai pufoase.  Se adaugă apoi sarea, zahărul vanilat, zahărul tos și amidonul. Se omogenizează bine toate acestea.

Se adaugă apoi apa minerală și cu ajutorul unui tel se amestecă ușor până aceasta se încorporează complet. Atenție să nu se facă cocoloașe! Testați apoi aluatul și vedeți dacă mai trebuie puțină făină. Acesta nu trebuie să fie nici prea lichid, nici prea gros. Se adaugă la final și uleiul și se amestecă bine.

Clătitele se prăjesc în tigaie la foc mediu. Folosiți o tigaie specială pentru clătite, antiaderentă, de bună calitate. De multe ori tigaia face totul și clătitele vor ieși foarte gustoase! Se umplu după gust, cu ce vă place! Poftă bună la cele mai delicioase clătite de post!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi