Acest fruct binecunoscut dar ignorat de multă lume face minuni pentru creier, sistemul nervos și circulația sângelui. Se consumă săptămânal și reduce deficientele din organism într-un timp scurt. Este vorba despre curmale – frunctul dulce care are numeroși nutrienți găsiți foarte rar în alte fructe.
De ce sunt atât de benefice curmalele
Pentru buna sa funcționare, organismul uman necesită o serie de nutrienți extrem de importanți. Din păcate alimentația noastră de zi cu zi rareori ne oferă toți acești nutrienți. De aceea este indicat să căutăm alimente care sunt bogate în vitaminele și mineralele de care coprul nostru are nevoie. Curmalele se numără printre aceste alimente. Ele mai sunt denumite și fructele care prelungesc viața și refac sănătata.
Acest fruct conține 23 tipuri de aminoacizi, care nu se găsesc în majoritatea altor fructe. Totodată are și un conținut crescut de triptofan care este foarte important pentru funcționarea optimă a creierului și menținerea unei stări psihice normale, mai ales pentru persoanele în etate. Triptofanul încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor și are un efect calmant pentru sistemul nervos.
Pe lângă triptofan, curmalele conțin și alt aminoacid – glutamic, care împiedică arsurile din cauza nivelului ridicat de suc gastric, dar și seleniu care contribuie din plin la buna circulația a sângelui și previne bolile cardiovasculare.
Curmalele nu conțin colesterol, însă conțin o cantitate mare de zaharuri naturale (glucoză și fructoză(26-55%). Doar 2-3 curmale oferă cantități foarte mari de nutrienți dar și de zaharuri și pot inhiba complet senzația de foame. Sunt recomandate a fi consumate în loc de desert, maxim 2 curmale fiind absolut suficiente într-o zi.
Acest fruct se consumă mai ales atunci când vă confruntați cu următoarele afecțiuni:
- stres, epuizare și oboseală
- anemie
- răceală și gripă
- circulație proastă
- dureri reumatice
- probleme cu vederea
- probleme în sarcină
- sindrom premenstrual
- prezența ionilor de metale grele în organism
- probleme ale sistemului nervos
- stare de convalescență după boli, operații