Sfaturi

Turte de casă după cea mai veche rețetă. Bunica le făcea așa

Turte de casă după cea mai veche rețetă. Bunica le făcea așa
Turte de casă după cea mai veche rețetă. Bunica le făcea așa

Uite cum faci cele mai bune turte de casa! Aceasta reteta este una dintre cele mai vechi: vei obtine niste turte moi, pufoase, cu o aromă deosebita, exact asa cum bunicile noastre le faceau. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, dar rezultatul te va face sa renunti la painea obisnuita. Prepara aceste turte moi pentru familia ta si cu siguranta ii vei da gata!

Ingrediente necesare pentru turtele de casa

Faina 500 g

Drojdie proaspata 25 g sau drojdie uscata 10 g

Sare cca 10g

Zahar 10 g

Apa calduta cca 240 ml

Mod de preparare:

Se amesteca drojdia cu zaharul. Dupa ce drojdia s-a desfacut (adica arata ca un lichid), se presara o lingura de faina si se lasa acoperita cu un prosop de bucatarie pentru cateva minute. Astfel veti vedea daca drojdia este de buna calitate si daca fuzioneze cu restul ingredientelor ( adica o sa creasca aluatul pentru turte).

Dupa cateva minute ar trebui sa observi ca drojdia a inceput sa lucreze, iar lichidul respectiv, a inceput sa se umfle, sa creasca. Astfel,  intr-un vas se cerne faina, se adauga sarea, si apoi se formeaza un crater in care se pune drojdia si se toarna cate putina apa calduta si se incepe, sa se framante aluatul.

Nu trebuie sa insisti cu aluatul, pentru ca el trebui sa fie unul usor, elastic si se framanta extrem de repede. Cand ai terminat de framantat acest aluat; se ia aluatul pentru un moment din vas, se unge vasul respectiv cu putin ulei, dupa care se pune din nou aluatul in vas.

Pentru a creste si a fi ferit de “curentii de aer rece”, cel mai bine este sa infoliezi vasul cu folie alimentara. Astfel, aluatul va creste frumos si neintrerupt. Timpul de crestere poate sa difere de la o gospodina la alta, iar printe factori sunt: faina, umiditatea si temperatura camerei, etc., de aceea trebuie verificat din cand in cand, iar cand aluatul si-a dublat volumul acesta este gata pentru a fi intins si a se modela turtitele.

Se va imparti aluatul in jumatate iar apoi fiecare jumatate in alta jumatate, iar bilele obtinute se vor intinde cu  ajutorul unui sucitor intr-o forma rotunda, iar apoi se coc fie in tigaie fie pe plita, depinde de fiecare gospodina. Se coc cca 7-9 minute pe fiecare parte la un foc potrivit.

Aceste turte minunate se pot prepara si umplute cu branza sau cu varza, daca doriti ceva mai deosebit. De asemenea, ele pot fi aromatizate cu diferite condimente dupa gustul fiecaruia.

 

 

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi