Sfaturi

Batoane de cocos: ai nevoie doar de 4 ingrediente și le faci super repede

Batoane de cocos: ai nevoie doar de 4 ingrediente și le faci super repede
Batoane de cocos: ai nevoie doar de 4 ingrediente și le faci super repede

Atunci când te grăbești și vrei un desert cât mai rapid dar și foarte delicios, poți face cu incedere batoanele cu cocos. Acestea se prepară rapid și nu necesită prea mult efort. Sunt foarte ușoare și au o textură cremoasă, perfectă. Gustul fin de cocos te va cuceri din prima. Uite cât de simplu faci aceste batoane cu cocos pentru tine și toți cei dragi.

Rețetă de batoane cu cocos

Ingredientele necesare:

Ciocolata cu lapte 400 g

Nuca de cocos 300 g

Lapte condensat 300 g

Unt 50 g

Mod de prepaprare:

Untul se pune într-un vas și se dă pentru câteva secunde la cuptorul cu microunde, ca să se înmoaie. Apoi acesta se toarnă peste nuca de cocos. Adaugă și laptele condensat care nu trebuie să fie prea rece. Amestcă foarte bine totul, până compoziția este omogenă.

Toată această compoziție se dă apoi la frigider pentru aproximativ 10 minute. Trebuie doar să se întărească puțin pentru a fi mai ușor de manevrat.

Se scoate compoziția de la frigider și se începe formarea batoanelor. Acestea trebuie sa aiba o lungime de cca 5- 6 cm lungime, 2 cm latime si 1 cm inaltime. După ce au fost modelate, batoanele se așează pe o tavă și se dau la frigider.

Cât ele vor sta la frigider ciocolata se topește la bain-marie. Se poate folosi orice tip de ciocolată, însă este de preferat să ai o ciocolată neagră, fără un conținut prea mare de lapte. Când ciocolata s-a topit se lasă puțin să se răcorească.

Cu o furculiță se ia câte un baton și se dă prin ciocolată, apoi se așează înapoi pe tavă. Se dă totul pe frigider pentru cel puțin jumătate de oră. Când s-au întprit bine pot fi servite fără probleme!

Toți copiii adoră aceste batoane de cocos, iar dacă aveți timp îi puteți implica în prepararea rețetei! Sigur vor fi extrem de încântați.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi