Pâine de casă nu se compară cu nimic, cu siguranță sunteți de acord cu acest lucru. Este mult mai sănătoasă și mult mai gustoasă, o felie de pâine caldă unsă cu unt întrece orice delicatesă. Astăzi vă propunem o rețetă de franzelă de casă foarte simplă, pufoasă și cu o coajă ușor crocantă. Îți va întrece așteptările și îi vei surprinde plăcut pe toți cei care vor sta la masa ta.! IAtă cum o prepari!
Rețetă de franzelă de casă, super pufoasă
Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 340 ml apă caldă
- 10 g drojdie uscată
- 30 ml ulei
- 5 g sare
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol. Asigurați-vă că folosiți o făină de bună calitate, pentru ca rezultatul să fie pe măsură. Faceți apoi o adâncitură în mijloc. Acolo se vor pune apa, uleiul, drojia și sarea.
Citește și: Tratament macerat pentru sinusuri si plamani
Se amestecă cu multă grijă cu ajutorul unei spatule, iar apoi se frământă până la obținerea unui aluat omogen. Acesta nu trebuie să se lipsească. Se face o bilă din aluat care se așează într-un vas uns cu ulei. Se acoperă cu folie și un prosop curat și se dă la loc cald să crească timp de o oră.
După ce aluatul a dospit suficient, se scoate pe suprafața de lucru curată. Se frământă ușor, cu atenție și se formează un sul de mărime medie care se taie în trei secțiuni.
Fiecărei bucăți i se dă forma unei franzele, care apoi se așează într-o tavă de copt cu hartie de copt. Se crestează forme după bunul plac pe suprafața franzelei și se lasă la crescut la loc cald încă 20 minute.
Se stropesc apoi cu apă și făină și se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Obțineți cea mai bună franzelă de casă, super gustoasă și pufoasă, mult mai bună ca la magazin! Poftă bună tuturor!