Prăjitura foi cu miere este un deliciu de casă cu care vei cuceri pe toată lumea. Soile sunt foarte fragede șia romate, iar crema fină de lapte condensat are nevoie doar de trei ingrediente. Nu este o prăjitură prea sofisticată, însă rezultatul este o bunătate de te lingi pe degete!Nu vei mai încerca niciodată un alt desert la aniversări și sărbători! Încearcă prăjitura foi cu miere și vei rămâne uimită de rezultat. Uite de ce ai nevoie și cum o faci chiar la tine în bucătărie!
Prăjitura foi cu miere, ingrediente și mod de preparare
Ingrediente necesare pentru foi:
- 100 g unt
- 200 g zahăr
- 100 g miere
- 1 linguriță oțet
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- 3 linguri pudră de cacao
- 500 g făină
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 350 g zahăr pudră
- 450 ml lapte condensat
- 300 g unt
Mod de preparare:
Pentru foi, se topesc 100g unt într-un vas. Se adaugă apoi 200g zahăr și se amestecă, iar apoi se toarnă deasupra 100 g de miere. Se mai adaugă oțetul, bicarbonatul și se omogenizează bine, iar apoi se ia de pe foc și se lasă la răcorit. După ce compoziția ajunge la temperatura camerei, se vor încorpora ouăle, amestecând bine până la omogenizare.
Într-un alt vas curat se cerne făina și se toarnă compoziția de miere peste făină. Atenție, aceasta să fie răcită. Se obține un aluat omogen care se va împărți în 5 părți egale. Aceste 5 părți se întind în foi și se coc pe dosul tăvii, tepetat cu hartie de copt, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 5-6 minute fiecare.
Se lasă la răcit și apoi se uniformizează marginile. Din bucățelele de foi rămase după uniformizare se fac firimituri cu care vom decora prăjitura.
Pentru cremă, se amestecă laptele condensat și zahărul pudră pe baie de aburi, până la caramelizare, în jur de jumătate de oră, la foc mic. După ce s-a răcit, se adaugă untul care a fost mixat în prealabil pentru a se transforma într-o spumă. Se obține o cremă cât mai fină, cu care se vor umple foile.
Se umplu foile cu cremă, iar deasupra se presară marginile care au fost făcut firmituri. După preferințe se poate adăuga și un strat de gem de căpșuni, iar dacă doriți deasupra puteți pune o foaie normală. Această prăjitură delicioasă numită foi cu miere se lasă la frigider peste noapte, pentru ca foile să se înmoaie și să tragă umezeala din cremă. Se porționează apoi și se servește cu voie bună! Poftă bună la prăjitura foi cu miere!