Sfaturi

Cel mai bun mod în care îți cureți verigheta

Cel mai bun mod în care îți cureți verigheta
Cel mai bun mod în care îți cureți verigheta

Iată care este cel mai bun mod a-ți curăța verigheta fără să îi afectezi în vreun fel luciul. Acesta va arăta ca în prima zi, iar metodele nu necesită nici multe ingrediente și nici multă bătaie de cap. Vezi mai jos care sunt pașii pe care este bine să îi urmezi ca să îți cureți verigheta.

Cum îți cureți verigheta de aur sau argint

Apă caldă

Pentru o curățare simplă, precum depunere de calcar, praf sau murdărie, se va pregăti un recipient cu apă călduță și săpun lichid, în care veți putea lăsa bijuteria la înmuiat timp de aproximativ 20 de minute. După acest timp, cu o periuță moale, îndepărtarăți, ușor cu delicatețe, depunerile de murdărie; clătiți și uscați bijuteriile cu ajutorul unui material textil moale, de preferat care nu lasă scame. Purtați bijuteria numai după ce s-a uscat bine, pentru a evita depunerea de murdării.

Oțet

O altă metodă de curățare a aurului eficientă, prin care veți putea reda strălucirea acestuia este metoda folosirii oțetului ca și soluție de curățare. Tot ceea ce trebuie să faceți este să turnați oțet într-un recipient, respectiv un pahar au bol și să introduceți bijuteria din aur în acest recipient pentru aproximativ 30 de minute (a nu se folosi această metodă pentru bijuteriile din argint!). După 30 de minute, curățați bijuteriile cu o periuță moale, apoi clătiți-le cu apă și uscați-le folosind un material textil moale care nu lasă scame.

Bicarbonat de sodiu

Pe lângă murdărie, se mai întâmplă ca aurul să se înnegrească. În acest caz, vă sfătuim să folosiți ca și soluție pentru curățarea aurului bicarbonatul de sodiu. Prin această metodă veți reuși să redați strălucirea aurului, însă vă sfătuim a avea grijă de bijuteriile din aur astfel încât a nu fi nevoiți să recurgeți la această metodă frecvent. Pentru metoda aceasta veți avea nevoie de un bol cu puțină apă călduță, puțină sare și puțin bicarbonat de sodiu, toate aceste ingrediente se vor omogeniza formând o pastă. Pentru curățarea aurului veți folosi această pastă și împreună cu o periuță moale veți curăța ușor bijuteria.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi