Sfaturi

Cum faci halva de casă cu doar 4 ingrediente. Rețetă de post foarte gustoasă

Cum faci halva de casă cu doar 4 ingrediente. Rețetă de post foarte gustoasă
Cum faci halva de casă cu doar 4 ingrediente. Rețetă de post foarte gustoasă

Halvaua este fără doar și poate unul dintre cele mai consumate produse în post. Este un desert foarte gustos și aromat, însă trebuie consumată în cantități mici. Dacă alegi să o prepari în casă ahlvaua poate fi mult mai sănătoasă, fără chimicale și aditivi. Rețeta pe care ți-o propunem astăzi este una simplă, din numai patru ingrediente.

Cum faci halvaua de casă de post

Această rețetă nu necesită foarte mult efort și este și foarte ieftină. Ai nevoie de numai 4 ingrediente simple, dar vei obține un rezultat foarte bun, pe gustul tuturor. Vei gusta la final o halva foarte cremoasă și aromată, cu un gust deosebit și mai ales fără chimicale.

Vezi și: tort de post cu biscuiți și cremă fină

Ingredientele necesare pentru halva:

200 de grame de seminţe de floarea-soarelui

200 de grame de seminţe de susan

150 de grame de miere

o lingură de cacao

esență de rom, vanilie, migdale, după gust

Mod de preparare:

Se amestecă seminţele de susan într-un blender până încep să elibereze o cantitate mică de ulei. Semințele de floarea soarelui se  rumenesc fără ulei,  timp de 1 minut, într-o cratiță teflonată, amestecând continuu. Apoi, în blender se macină seminţele de floarea-soarelui până se obţine făină.

Apoi toate ingredientele se amestecă bine până se omogenizează. Compoziția obținută trebuie să fie densa însă nu foarte uscată. Dacă vi se pare prea uscată mai adăugați puțin ulei.  Compoziţia obținută se pune într-o tavă de chec şi se lasă la frigider.

Această halva preparată în casă se poate aromatiza cu esență de rom, vanilie, sau orice altceva preferați, după gust. Se poate adăuga și cacao pentru un plus de gust și culoare. Orice alegeți, veși i uimiți de această rețetă foarte fină!  Poftă bună!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi