Sfaturi

Cum faci salata Boeuf ca să nu te îngrașe. Trucul care schimbă tot

Cum faci salata Boeuf ca să nu te îngrașe. Trucul care schimbă tot
Cum faci salata Boeuf ca să nu te îngrașe. Trucul care schimbă tot

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor. Cu carne de pui, de vită sau de porc, acest preparat este extrem de apreciat în timpul sărbătorilor de iarnă. Însă, în combinație cu maioneza, cu murăturile și cu cartofii și mazărea care se adaugă, acest preparat poate pica greu la stomac. În plus, are și extrem de multe calorii.

Cum faci salata boeud dietetică! Nu te îngrașă aproape deloc

Pentru cei care se confruntă cu colesterolul mărit ori vor ceva mai ușor există și un preparat mai ușor de digerat.

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist cunoscut, a explicat care este secretul pentru a trece de sărbătorile de iarnă fără să acumulăm kilograme în plus.

„Mă întrebau cunoscuți, zilele trecute, ce facem cu faimoasele preparate pe post de aperitiv din perioada Crăciunului: ouăle umplute, salata de boeuf, salata de vinete. Ce facem când vine soacra, mama, mătușa, cu faimoasa salată de boeuf care este ornată cu un munte de maioneză? Ca nutriționist, le voi da răspunsul: ne bucurăm de toate cu măsură și cu inteligență”, a dezvăluit dr. Anca Hâncu pentru dcnews.ro.

Citește și: cum faci fursecuri OCHI DE ÎNGER

Contează, spune nutriționistul, cum le prepari și cât de multă maioneză pui. Asta face diferența dintre o bombă calorică și un aliment prietenos cu dieta.

Cel mai bine păstrat secret! Rețeta ideală

„În primul rând, un sfat pentru gospodinele interesate de stilul de viață sănătos, care vor trebui să aibă grijă. Și le-aș recomanda un fel de rețetă.

Salata de boeuf poate fi pregătită cu puțină maioneză, poate să nu conțină niciun fel de carne, pentru că vor fi foarte multe preparate cu carne în perioada Crăciunului, poate să aibă cât de multe murături – castraveți murați.

Dar poate să aibă și gogoșari murați -, și, sigur, pentru gust, să aibă muștar din plin. La ornare, vă rog din suflet, nu mai folosiți maioneză, pentru că o încărcăm îngrozitor caloric, și încărcăm cu grăsime acel preparat. Ornând cu castraveți murați, salata de boeuf poate deveni un aperitiv echilibrat”, arată dr. Anca Hâncu.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi