Sfaturi

Islere cu nucă și ciocolată: rețeta veche, cum făceau gospodinele pe vremuri

Islere cu nucă și ciocolată: rețeta veche, cum făceau gospodinele pe vremuri
Islere cu nucă și ciocolată: rețeta veche, cum făceau gospodinele pe vremuri

Islerele sunt acele prăjituri mici, rotunde, pline de cremă aromată, cu gust pregnant d enucă și învelite într-o ciocolată extrem de fină. Există multe rețete de islere, însă aceasta este una veche, așa cum făceau cele mai iscusite gospodine pe vremuri!

Ce ai nevoie pentru a prepara islerele:

Islerele nu trebuie să lipsească niciodată de pe masa de Crăciun. Sunt niște prăjituri festive foarte arătoase, dar și foarte sofisticate, cu un gust inconfundabil.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  •  200 g unt
  •  100 g zahăr pudră
  •  1 gălbenuș
  •  100 g nucă măcinată fin
  •  200 g făină
  •  răzătură de lămâie
  •  glazură de ciocolată

Pentru cremă

  •  200 g unt
  •  200 g zahăr pudră
  •  3 linguri cacao

MOD DE PREPARARE

Rețeta de islere sau ischler (ishler) – biscuiții sandwich glazurați – datează încă din perioada imperiului austro-ungar. Prima mențiune a acestor biscuiți datează din 1849 în Bad Ischl, un oraș balneo din nordul Austriei. Împăratul Franz Joseph I iubea aceste islere, fiind desertul lui favorit.

Cum prepari islerele (ischler)

Aceasta este cea mai bună rețetă de islere pe care o vei face vreodată. IAtă cum trebuie să procedezi:

  1. Într-un castron încăpător se spumează untul cu zahărul. Se adaugă gălbenușul de ou și răzătura de lămâie.
  2. Se incorporează treptat făina. La final se adaugă și nucile măcinate fin.
  3. Dacă aluatul este prea moale, se dă câteva minute la frigider.
  4. Aluatul se întinde în foaie de 4-5 mm și se decupează forme rotunde de biscuiți isler. Aceștia se coc la 180 de grade Celsius până devin aurii.
  5. Se prepară crema amestecând untul moale cu zahărul pudră și cacao.
  6. Se lipesc câte doi biscuiți cu crema preparată anterior.
  7. Biscuiții se pot glazura de ciocolată (ciocolată topită la aburi cu puțin unt) total sau parțial. Se pot decora cu nucă sau figurine de zahăr.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi