Sfaturi

Prăjitura cu mere și griș te dă pe spate! E super simplu de făcut

Prăjitura cu mere și griș te dă pe spate! E super simplu de făcut
Prăjitura cu mere și griș te dă pe spate! E super simplu de făcut

Prăjitura cu mere și griș este absolut delicioasă și ăi va cuceri pe toți membrii familie tale! Este un desert foarte gustos și aromat, cu parfum de mere coapte și scorțișoară. Dacă iubești merele cu siguranță această prăjitură te va da pe spate din primul moment! Iată cum trebuie să o prepari ca să obții cel mai delicios desert!

Prăjitura cu mere și griș, de post

Ingredientele de care ai nevoie:

1,5 kg de mere 200

250 g margarină sau unt (dacă se face de frupt)

o cană de gris

o cană de făină

o cană de zahăr brun

două plicuri de zahăr vanilat

un plic de praf de copt 100

150 g nucă pisată scorțișoară

Mod de preparare: Merele se curăță de coajă și se dau prin răzătoare, după care se amestecă cu scorțișoara. Este important ca acestea să fie foarte zemoase, pentru ca prăjitură să aibă consistența corespunzătoare.

După acest pas se amestecă bine într-un recipient grișul, făina, zahărul și praful de copt.

Amestecul de mere se împarte în două, la fel și amestecul de griș, iar margarina se împarte în trei.

O treime din margarină se pune în tavă, apoi se pune deasupra jumătate din amestecul uscat făcut din de gris cu zahăr și făină. Deasupra se pune jumătate din cantitatea de mere.

Urmează apoi restul de amestec cu griș, din nou o treime din margarină, cealaltă jumătate de mere și restul de margarină. Ai grijă ca margarina să fie distribuită pe toată suprafața tăvii, dar nu trebuie să ungi tava cu ea. Deasupra se presară nucă pisată (nu este obligatoriu).

Prăjitura să dă la cuptor la foc mediu timp de 45 – 50 de minute. După ce a fost scoasă din cuptor projitura se lasă să răcorească bine și apoi se taie. Este un adevărat de deliciu! Poftă bună la cel maid elicios și simplu desert de post!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi