Sfaturi

Prăjitura Napolitana cu unt, în două culori. Așa bunătate nu ai mai mâncat

Prăjitura Napolitana cu unt, în două culori. Așa bunătate nu ai mai mâncat
Prăjitura Napolitana cu unt, în două culori. Așa bunătate nu ai mai mâncat

Prăjitura Napolitana cu unt în două culori este un desert ideal: pufoasă, aromată și foarte aspectuoasă. Este un dulce foarte bun pentru mesele festive, dar și pentru zilele în care pu și simplu ai che de ceva bun și dulce. Poți să obții cel ami rapid desert dacă urmezi ăașii întocmai. Cu siguranță îi vei cuceri pe toți cei dragi cu această prăjitură specială.

Cum faci prăjitura în două culori în cel mai simplu mod

Rețeta originală este extrem de simplă, dar atenție, este foarte important să urmezi pașii întocmai pentru a obțien desertul perfect. Uite care sunt ingredinetele de care ai nevoie:

-250 gr faina;

-200 gr zahar;

-200 gr unt;

-jumatate plic de praf de copt;

-4 oua;

-esetnta de vanilie;

-2 linhuri de cacao;

Ingrediente necesare pentru crema:

-200 gr ciocolata neagra;

-120 gr crema lichida sau frisca.

Cum o prepari:

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Topiti untul in cuptorul cu microunde si puneti-l deoparte la temperatura camerei.

Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul, adaugati untul topit, faina si praful de copt.

Impartiti aluatul in 3 parti egale. Adaugati cacao la o portie de aluat.

Ungeti forma si turnati aluatul cu cacao si coaceti 15 minute.

Amestecati estenta de vanilie la celelalte portii de aluat si  coaceti-le la cuptor, 15 minute fiecare, apoi lasati-le sa se raceasca complet la temperatura camerei.

Pentru crema taiati ciocolata in bucati mici. Incalziti crema intr-un bol la abur sau in cuptorul cu microunde. Turnati frisca calduta peste ciocolata pana obtienti o crema omogena.

Lasati sa se raceasca si taiati blaturile la aceeasi dimensiune. Puneti un blat cu vanilie pe care intindeti crema de ciocolata, peste care puneti blatul de cacae, din nou crema si blatul de vanilie care a mai ramas.

Deasupra am ornat cu glazura alba si fulgi de ciocolata. Lasati prajitura la frigider timp de o ora sau mai mult.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi