Iată una dintre cele mai apreciate prăjituri! Gospodinele cele mai iscusite fac această rețetă pentru familie și musafiri și toată lumea este foarte încântată. Încearc-o și tu, pentru că este super rapidă!
Ingrediente
Pentru blat
- 7 albușuri
- 300 grame zahăr
- 3 linguri de apă clocotită
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- 200 grame nucă de cocos (se păstrează de aici 2-3 linguri pentru ornat)
- 3 linguri de făină
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru crema de cocos
- 200 grame unt
- 7 gălbenușuri
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 de grame de zahăr pudră
- 50 de grame de nucă de cocos
- 1 lingură de lapte
- Glazură de ciocolată
Mod de preparare
Blat: Se bat spumă ouăle până se obține o spumă tare, adăugând pe rând câte o lingură de apă clocotită și cele două linguri de zeamă de lămâie. Se adaugă peste compoziție nuca de cocos, făina și zahărul vanilinat. Se lasă la cuptorul încins la 180 de grade, timp de 45 de minute.
Cremă: Se pun pe baie de aburi gălbenușurile cu zahărul pudră și cu o lingură de lapte; se lasă apoi la răcit. Într-un castron separat, amestecă untul cu zahărul vanilinat până se omogenizează; adăugă, treptat, crema din albușuri și la final amestecă și cocosul.
După ce s-a răcit blatul, pune crema peste blat. Glazura de ciocolată o puteți face după orice rețetă proprie. Se întinde uniform peste prăjitură cât încă este caldă. La final, presară și nuca cocos păstrată pentru ornat.