Sfaturi

Prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan: Daca vrei sa-ti vindeci o boala, fara optimism nu faci nimic

Prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan: Daca vrei sa-ti vindeci o boala, fara optimism nu faci nimic
Prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan: Daca vrei sa-ti vindeci o boala, fara optimism nu faci nimic

Prof.dr. Constantin Dulcan, medic specialist in neurologie, a vorbit despre puterea mintii si a sufletului de a vindeca boli grave.

Ce poți face cu puterea minții

„In functie de semnificatia lor, gandurile, cuvintele, emotiile, sentimentele, sunt procesate in arii diferite din creier. Daca ii spui unui om – Te iubesc – atunci lobul frontal stang preia informatia mai mult decat lobul frontal drept. Daca invers, ii spui – Te urasc – aceasta informatie este trimisa de doua, de 4 ori mai incet catre lobul frontal drept si nu in cel stang, ca si cum creierul ar refuza pur si simplu aceasta stigmatizare. Asta este valabil pentru toate sentimentele pe care le putem avea.

Gandirea pozitiva inseamna iubirea, compasiunea, empatia, credinta, calmul, iertarea, optimismul. Iubirea, stim ca este una dintre prerogativele, daca vreti, porunca esentiala a lui Iisus. Dar poate ca noi suntem prea moderni sa mai spunem ca ne iubim semenii. Haideti sa spunem macar: ne acceptam semenii. Iisus aduce doua lucruri pe care nu le-a adus niciunul dintre invatatorii lumii, din acest motiv pentru mine este de departe cel mai mare invatator al lumii, pentru ca el este singurul care aduce porunca iubirii si a iertarii. Iubirea inseamna iertare. Neiertarea inseamna razboi, conflict, moarte.

Daca, spre exemplu, vrei sa-ti vindeci o boala, fara optimism nu faci nimic. Iata de ce este asa de important.

DIN PUNCT DE VEDERE BIOCHIMIC, TOATE ACESTE SENTIMENTE DEVIN HORMONII BUNEI DISPOZITII: DOPAMINA, ENDORFINE, OXITOCINA. ACEASTA DIN URMA A FOST NUMITA MOLECULA INTELEPCIUNII SI A MORALEI.

Molecula oxitocina intervine in relatia dintre mama si fiu, pentru ca imediat ce s-a nascut copilul, secretia de oxitocina devine prevalenta si astfel intensitatea iubirii pentru nou-nascut este foarte mare. Oxitocina este prezenta, de asemenea, intr-un cuplu de indragostiti, intr-o prietenie. In intelegerea semenilor nostri, in starile de pace, de liniste, oxitocina este neuro-hormonul care mediaza

aceste lucruri la nivel de sinapse, un lucru extrem de impotant. Gandirea pozitiva determina intarirea sistemului imunitar, favorizeaza neurogeneza, mareste energia vitala, creste longevitatea si aduce un tegument frumos si sanatos.

STRESUL, FURIA, REDUC SUBSTANTIAL NUMARUL DE NEURONI SI NE TREZIM MAI TARZIU CA NU MAI STIM CUM NE CHEAMA.

Toate guvernele dictatoriale din lume isi stapanesc oamenii prin frica. Ce rost credeti ca au toate aceste vesti nefericite care se propaga tot timpul? Se scumpeste lumina, la iarna o sa fie frig, o sa bata vantul… Cine ii invata pe acestia sa prezinte astfel de stiri, de unde vin ordinele acestea? Cei mai multi oameni se imbolnavesc din cauza stresului.

Gandirea negativa inseamna ura, invidia, lacomia, furia, rautatea, indoiala, pesimismul, depresia, frica, mania, furia. Acestea inseamna altceva d.p.d.v. biochimic, si anume hormonii de stres adrenalina, nonadrenalina si cortizol. Cand se adauga testosteron se ajunge deja la violenta. Acestia se gasesc in cantitate normala, dar in stare de stres secretia lor este excesiva. Cortizolul intretine hipertensiunea si tahicardia.”, a spus prof.dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Adskeeper

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi