Checul turtă dulce este cel mai special desert pentru sărbători! Are o aromă de deosebită de turtă dulce și te va cuceri de la prima felie! Invitații tăi vor rămâne fără cuvinte când îi vei servi cu acest preparat delicios. Are multe condimente care împreună îi oferă un gust inconfundabil! Iată cum prepari cel mai bun chec turtă dulce!
INGREDIENTE
- 2 ouă
- 2 linguri pudră de ghimbir
- 2 lingurițe scorțișoară
- 4 linguri unt
- 140 g zahăr pudră
- 250 g melasă
- 250 făină
- 1 linguriță praf de copt
- un vârf de cuțit de piper măcinat și nucșoară
- 1 iaurt natural
- răzătura de la jumătate de lămâie
- o mână de nuci macadamia tocate (opțional)
MOD DE PREPARARE
Checul turta dulce nu este un desert numai pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta este un desert extrem de aromat care poate fi consumat cu orice ocazie. Aluatul pentru checul turtă dulce este puțin mai moale și mai umed decât este aluatul pentru figurinele de turtă dulce.
- Toate ingredientele uscate se amestecă bine într-un castron încăpător.
- Separat, untul semitopit și melasa se amestecă bine până se obține un fel de cremă.
- Ouăle se spumează până își dublează volumul și se albesc.
- Ingredientele uscate se adaugă treptat, cu ajutorul unei spatule peste ouăle bătute.
- Cuptorul se încălzește la 200 de grade Celsius (căldură sus și jos).
- Amestecul de ouă și ingredientele uscate se amestecă continuu în timp ce se adaugă iaurtul, melasa și untul.
- Se adaugă și răzătura de lămâie amestecând de sus în jos, prin mișcări de învăluire.
- Se unge o formă de chec de 25 cm cu unt.
- Aluatul de turtă dulce se adaugă în formă după ce ne-am asigurat că nu s-au format cocoloașe.
- Checul se coace pe raftul de mijloc al cuptorului, la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute.
- Dacă aluatul nu trece testul scobitorii după 45 de minute, se mai lasă încă 8 minute.
- Se scoate checul turtă dulce și se lasă la răcit înainte de a fi scos din formă.