Sfaturi

Rețeta de ECLER ÎN TAVĂ, rapid și delicios, n-o să-ți vină să crezi cât este de BUN

Rețeta de ECLER LA TAVĂ, rapid și delicios, n-o să-ți vină să crezi cât este de BUN
Rețeta de ECLER LA TAVĂ, rapid și delicios, n-o să-ți vină să crezi cât este de BUN

Rețeta de ecler în tavă este una super rapidă. Nu mai pierzi timpul făcând eclere individuale, ci pui totul în tavă și coci la cuptor. Rezultatul este minunat: tai prăjitura felii și nu o să îți vină să crezi cât este de bună. uite cum trebuie să pregătești acest desert sofisticat și simplu totodată!

Rețeta de ecler în tavă, cea mai rapidă variantă

  • Ingredientele pentru Reteta de ecler în tava:
  • 150 g,faina
  • 150ml.apa,
  • 150ml.lapte.
  • 150g.unt 80%,
  • 5 oua,
  • un varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500ml.lapte,
  • 6 galbenusuri,
  • 150g.zahar,
  • 50g.faina,
  • 400 g.smantana pentru frisca,
  • 2 lingurite extract de vanilie,
  • 20g.cacao
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 600ml.smantana pentru frisca,
  • 50g.zahar pudra
  • Pentru stropit prajitura:
  • 50 ml.smantana frisca,
  • 50 g.ciocolata

Cum prepari această prăjitură fină:

Apa, laptele, sarea, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, punem toata faina odata si amestecam bine,pana se ingroasa compozitia. Dupa ce aluatul oparit a ajuns la temperatura camerei adaugam cate un ou si amestecam bine,dupa fiecare ou adaugat,pana punem toate ouale. Punem toata compozitia intr-o tava neaderenta de 26×38 cm si intindem bine cu o spatula. Intindem si pe margini o mica bordura.

Coacem cam 35 minute.Scoatem din tava si lasam la racit.

Prăjitura cu biscuiți și cremă fiartă care se face cât ai clipi! Rețeta de casă SUPER BUNĂ

Pregatim apoi crema din ingredientele indicate .Punem laptele la fiert cu zaharul,si faina,apoi adaugam galbenusurile,si cacaua ,fierbem la foc foarte mic,pana se ingroasa putin.Adaugam extractul de vanilie dupa se s-a racorit putin,si asteptam sa ajunga la temperatura camerei.

Apoi adaugam in etape si frisca batuta cu o paleta prin rasturnare. Punem blatul inapoi in tava in care a fost copt si intindem uniform crema. Dam la frigider o jumatate de ora .Scoatem din frigider si punem stratul de frisca batuta cu un pos.

Intr-un ibric punem 50 ml smantana la infierbantat si in ea adaugam 50 g.ciocolata rupta in bucati.Asteptam putin pana se dizolva,apoi amestecam bine ,si cu o lingura stropim peste frisca . Dam la rece pana in momentul servirii!

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi