Sfaturi

Rețetă de paleuri cu ciocolată ca pe vremuri! Fragede și aromate

Rețetă de paleuri cu ciocolată ca pe vremuri! Fragede și aromate
Rețetă de paleuri cu ciocolată ca pe vremuri! Fragede și aromate

Cine nu își amintește de gustoasele paleuri fragede de pe vremea copilăriei? Cu gust subtil de rom, vanilie și ciocolată paleurile sunt un desert foarte rafinat și ușor de preparat. Secretul stă în aluatul care se mențien fraged și moale mai multe zile la rând, dacă este preparat așa cum trebuie. Crema de ciocolată transformă paleurile într-un adevărat răsfăț. Iată cum trebuie să le prepari!

Ingrediente paleuri

  • Fursecuri:
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • un praf de sare

 

  • Crema:
  • 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură zahăr pudră
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
  • 1 linguriţă de ulei

Mod de preparare

Se mixează spumă untul cu zahărul.

Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută cu praful de copt şi sarea.

Rezultă un aluat moale din care se formează cu poşul grămăjoare pe tava tapetată cu hârtie de copt (la distanţă de 2 sau 3 cm una de alta), care se coc la 180 grade pentru 15 minute. Se scot la răcit pe o tavă.

Pentru cremă : se înfierbântă frişca lichidă împreună cu zahărul pudră, apoi se toarnă peste ciocolata ruptă în bucăţele. Se lasă câteva minte, apoi se omogenizează crema şi se dă la frigider. Înainte să umplem paleurile, se mixează puţin.

Pentru a obţine glazura, se topeşte ciocolata rapid la cuptorul cu microunde împreună cu uleiul.

Fusecurile răcite se lipesc două câte două cu cremă şi se glasează cu ajutorul unui cornet confecţionat din hârtie de copt.

You may also like

Comments are closed.

More in Sfaturi