Ingrijire

Rețeta de sirop de urzică cu miere. De MARE AJUTOR în boli pulmonare, cardiovasculare și reumatice

Rețeta de sirop de urzică cu miere. De MARE AJUTOR în boli pulmonare, cardiovasculare și reumatice
Rețeta de sirop de urzică cu miere. De MARE AJUTOR în boli pulmonare, cardiovasculare și reumatice

Dacă nu ați preparat niciodată sirop de urzică cu miere acum este momentul să o faceți. Este un adevărat elixir pentru organismul uman, fiind de mare ajutor în bolile pulmonare, cardiovasculare, reumatice, digestive și degenerative. Se face în casă, foarte ușor și este plin de nutrienți și vitamine atât de esențiale organismului.

Cum faci sirop de urzică cu miere chiar în bucătăria ta

Pentru a prepara siropul ai nevoie de:

250 g miere de salcâm din sursă sigură
50 vârfuri de frunze proaspete de urzici, tocate mărunt

Cum îl prepari:

Frunzele de urizcă se spală bine și se toacă. Se pun apoi într-un borcan curat și sterilizat la cuptor. Borcanul trebuie să fie umplut până la ¾. Apoi se toarnă și mierea, până borcanul se umple. Amestecând zilnic, se lasă la macerat timp de 30 de zile. După aceste 30 de zile, se filtrează, apoi siropul se păstrează la rece.

Se ia câte o linguriță (maxim 2) pe zi din acest sirop și beneficiile vor fi resimțite imediat.

Siropul de urzică trebuie preparat din frunze tinere, pentru că acestea au cele mai multe proprietăți curative. Urzica purifică sângele și detoxifiază organismul. Este un adevărat miracol pentru persoanele care au probleme digestive sau boli de ficat. Această plantă binecunoscută este un puternic adjuvant chiar și în cele mai grele afecțiuni ale ficatului.

Totodată, siropul preparat astfel aduce mari beneficii sistemului respirator și poate trata bolile de plămâni și chiar simptomele supărătoare ale unor alergii. Pentru cei care au astfel de probleme este recomandată o cură de 21 de zile.

Urizca combate anemia datorită conținutului ridicat de fier și totodată ajută la reglarea tensiunii arteriale. Acționează ca un adevărat protector al inimii, dar și al sistemului circulator. Cura cu sirop de urzică făcută o dată primăvara și o dată toamna poate să amelioreze vizibil numeroase afecțiuni cardiovasculare.

Siropul se poate folosi și de către persoanele suferinde de afecțiuni ale pielii precum dermatite și eczeme.

You may also like

Comments are closed.

More in Ingrijire