Frunzele de dafin au proprietăți extrem de benefice asupra organismului uman. Recent a fost descoperit și faptul că acestea au un impact major asupra glicemiei, a colesterolului rău și a trigliceridelor. Consumul de foi de dafin în mod regulat, cel puțin 15 de zile, poate să stabilizeze acești indici și să mențină organismul mai sănătos.
Cum folosești 10 foi de dafin pentru a scădea glicemia și colesterolul LDL
Infuzia din foi de dafin este o soluție foarte bună pentru a menține glicemia și conlesterolul rău sub control. Bineînțeles, aceasta nu înlocuieșt eun stil de viață sănătos și un regim echilibrat, dar poate fi un adjuvant excelent. Iată cum prepari această infuzie:
Se aleg 10 foi de dafin de mărime medie și se spală bine, după care se rup mărunt. Acestea se pun într-un vas de sticlă și se toarnă aproximativ 3 căni (600 ml) de apă fiartă peste ele. Vasul se acoperă cu capac (puteți folosi un borcan curat) și se lasă deoparte timp de 2-3 ore.
Această infuzie se bea în felul următor: câte o cană de 1-2 ori pe zi, cel puțin două săptămâni. După cele două săptămâni se face o pauză de 30 de zile și se reia cura.
Frunzele de dafin sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor nemaipomenite: acestea încetinesc deteriorarea celulară, sunt puternic antiinflamatorii și reduc efectele nocive pe care radicalii liberi le produc în organismul uman.
Totodată, foile de dafin contribuie la buna funcționare a pancreasului și a ficatului. Acestea conțin numeroase substanțe benefice pentru corpul uman și au au acțiune antispasmodică, expectorantă, antireumatică și sunt un excelent diuretic.
Mare atenție totuși: frunzele de dafin nu trebuie folosite în exces pentru că pot cauza alergii, dermatită sau iritații ale membranei care învelește stomacul. Cereți întotdeauna sfatul medicului înainte de a apela la remediile naturiste, în special dacă sunteți sub tratament medicamentos sau suferiți de anumtie afecțiuni.