De cele mai multe ori organele noastre interne suferă fără ca noi să asociem simptomele resimțite cu anumite probleme de sănătate. Astfel nu ne dăm seama la timp că unele organe interne suferă. Totuși, este bine să acorzi o atenție sportiă semnelor de mai jos, pentru că ele ar putea indica o problemă la rinichi.
Iată cum îți dai seama că rinichii tăi sunt în suferință
Statisticile spun că cel puțin 10% dintre persoanele care au probleme renale nu știu acest lucru, reacţia fiind atribuită semnelor confuze cu care se instalează boala de rinichi în organism. Din păcate cei mai mulți nu ajung la timp la medic și boala se agravează pe timp ce trece. Rinichii care nu funcționează în mod corespunzător pun întregul organism în pericol și pacientul poate ajunge la diverse tulburări grave.
Acordă atenție simptomelor de mai jos și mergi la medic dacă te confrunți cu mai mutle dintre acestea! Problemele renale aduc în organism multe schimbări, pe care de cele mai mai multe ori le ignorăm. Printre acestea se numără:
Tulburările de somn – odihna necorespunzătoare, insomnia, arată că activitatea de filtrare a rinichilor este încetinită și toxinele nu sunt eliminate la timp din corp.
Oboseala persistentă – indică o activitate deficitară a rinichilor, mai ales dacă este asociată cu tulburările de somn și nevoia urgentă de a urina.
Pielea uscată și mâncărimile – acestea sunt alte simptome care apar atunci când acest organ vital nu funcționează cum trebuie. Când sunt în corp probleme cu echilibrul mineral pot apărea simptome, precum piele uscată, prurit, erupţii cutanate.
Sânge în urină – atunci când rinichii tăi nu filtrează corespunzător și toxinele stau prea mult în corp, pot apărea urme de sânge în urină. Acesta este unul dintre cei mai clari indicatori că există o problemă gravă în organism.
Pierderea poftei de mâncare – apare deseori când organismul se confruntă cu o problemă, dar dacă este asociată cu simptomele de mai sus aceasta poate indica afecțiuni renale.